Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Så kan ett bra vapenskåp stoppa tjuvarna

Det är ett välkänt faktum att marknaden för stulna vapen idag är stor. Därför satsar tjuvar som bryter sig in i hem ofta på att hitta vapenskåp med målet att stjäla vapen som sedan kan säljas på den svarta marknaden eller användas vid andra brott. Dessa vapen kan ju sällan spåras direkt till tjuvarna själva, och är därför ett säkrare och billigare alternativ än att köpa dem i en butik.

Det är dock ett konstaterat faktum att ett riktigt bra vapenskåp kan göra stor skillnad om man förvarar vapen hemma. Under ett inbrott i ett radhus på Svedjevägen i Smedby försökte tjuvarna, efter att ha slagit sönder ett fönster, att bryta upp ett vapenskåp med hjälp av en vinkelslip. De misslyckades och övergick då till att försöka välta omkull skåpet i hopp om att det skulle gå sönder. Detta orsakade att en hel vägg blev förstörd.

Vapenskåpet var dock av bra kvalitet och tjuvarna lyckades inte heller med detta försök att få upp skåpet. Huruvida något annat stals är oklart men polisen fortsätter att utreda fallet med hopp om att finna de skyldiga. Inte heller antalet gärningsmän är vid detta tillfälle känt men man arbetar vidare för att lösa brottet snarast.

Ägarna gjorde i det här fallet rätt som investerade i ett bra vapenskåp som rådde på tjuvarnas ihärdiga försök att nå innehållet i skåpet. Detta sparade både dem och polisen såväl oro, som tid och pengar som de annars hade behövt lägga på att försöka spåra stulna vapen.

Alla vapenägare har en skyldighet att förvara sina vapen på ett säkert sätt, enligt samtliga föreskrifter som lagen anger. Ett bra vapenskåp är helt enkelt nyckeln till detta och kan i en inbrottssituation vara avgörande för utfallet.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0