Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Vi tipsar om vapenskåp som inte behöver bultas

Alla som innehar ett vapen måste förvara dem i ett skåp som är certifierat enligt normen SSF 3492. En del mindre skåp ska bultas fast i golv eller vägg, medan andra vapenskåp inte behöver bultas. Vi tänkte i denna artikel tipsa om den sistnämnda typen av skåp.

Vad gäller vid vapenförvaring?

 Som tidigare nämnts måste alla vapen förvaras i ett säkerhetsskåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Alla skåp, oavsett storlek, är godkända för 20 poäng.

Hur många vapen du får förvara i skåpet beror på vad det är för typ av vapen. Alla skjutvapen har nämligen olika poäng:

Gevär = 1 poäng

Pistol = 2 poäng

Automatvapen = 4 poäng

Det gäller alltså att vapnen som förvaras i skåpet inte överstiger 20 poäng. För att lära dig mer om vad som gäller vid vapenförvaring, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vad innebär SSF 3492?”.

Något som vi också nämnt inledningsvis är att vissa vapenskåp måste bultas fast i antingen vägg eller golv. Många vill däremot slippa detta. Som tur är finns det vapenskåp som inte behöver bultas – de som har en vikt över 150 kg (exklusive vapen).

Vill du slippa bulta fast ditt skåp måste du alltså inhandla ett vapenskåp som väger minst 150 kg.

Tips på vapenskåp som inte behöver bultas

 Om du också vill slippa bulta fast ditt vapenskåp, rekommenderar vi dig att kolla in följande skåp:

Vapenskåp Safir 16E

 

Safir 16E är ett rejält vapenskåp som genomsyrar kvalitet. Skåpet är testat och certifierat enligt SSF 3492 och har plats för upp till 16 vapen. Den välplanerade inredningen gör det däremot möjligt att även förvara andra värdesaker i skåpet.

Dessutom ingår just nu en brandbox, vilket ger brand- och vattensäker förvaring av dokument, USB-minnen, CD-skivor och annan datamedia, samt foton, smycken och värdehandlingar.

I och med att skåpets vikt överstiger 150 kg behöver det heller inte bultas fast.

Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 16E.

Vapenskåp S 1500 Premium

 

Likt ovanstående skåp är S 1500 Premium mycket rymligt och ger plats åt upp till 16 gevär. Kolvringslåsningen ingjuter en känsla av kvalitet samtidigt som det minimerar skador på dina vapen.

Skåpet levereras med elektroniskt kodlås, vapenhållare, dörrhyllor, sidohyllinsatser och en överhylla, vilket möjliggör praktiskt förvaring av andra värdesaker. Medföljande brandbox ger dessutom brandsäker förvaring av både dokument och datamedia.

Läs mer om och köp vapenskåpet S 1500 Premium.

Vapenskåp SP 88

 

SP 88 är ett praktiskt och rymligt vapenskåp med plats för upp till 16 gevär. Skåpet är givetvis certifierat enligt den svenska normen SSF 3492 och levererar med nyckellås. Det är däremot möjligt att komplettera skåpet med ett elektroniskt kodlås.

Den generösa inredningen med topphylla, halvhyllor, dörrhyllor och nyckellister, möjliggör förvaring av långt fler värdesaker. Dessutom ingår ett skjutmål samt en brandbox som ger dig brandsäker förvaring av såväl dokument som datamedia och smycken.

Läs mer om och köp vapenskåpet SP 88.

Köp ditt vapenskåp hos E-safe

Vi hoppas att du nu är medveten om vad som krävs för att ett vapenskåp inte ska behöva bultas fast, samt om vilka modeller som lever upp till dessa krav. Är du i färd med att inhandla ett nytt vapenskåp, rekommenderar vi att du gör det hos oss på E-safe.

Vi erbjuder ett av marknadens största utbud av värdeförvaringsenheter, dessutom till konkurrenskraftiga priser. Utöver detta har vi möjlighet att hjälpa dig med inbärning av skåpet.

Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe. Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60.

Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

 

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0