Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Brand i butik på A6 – köpcentret fick utrymmas

En butik på A6 köpcentrum i Jönköping eldhärjades under tisdagseftermiddagen. Polisen har nu inlett förundersökning om mordbrand då man inte hittar någon naturlig orsak till att branden börjat.
En person fick föras till sjukhus.

Räddningstjänsten fick larm om branden klockan 17.40 på Kompanigatan på A6. Butiken Lindex hade drabbats av en eldsvåda. Branden släcktes dock av sprinklersystemet som löstes ut innan personal från Räddningstjänsten kom fram. Butiken blev dock illa åtgången, dels av vattnet, dels av branden och rökskador. Räddningstjänsten uppger att det är i Lindex butik som det brunnit.

En person drabbad av rökskador
En man född 1989 har blivit förd till sjukhus med rökskador med det är oklart vilka skador som personen har ådragit sig.
Mannen var vid medvetande när han åkte iväg med ambulansen och han ska enligt polisen ha varit eb av dem som upptäckte att det brann och han hjälpte till med att släcka elden.
Det finns i nuläget inga uppgifter om hur branden har startat inne hos Lindex, men polisen meddelar att branden med största sannolikhet är anlagd eftersom de inte kan se någon naturlig förklaring till att branden startade. Det gör att man nu har inlett en förundersökning om mordbrand och polisens tekniker kommer att genomföra undersökningar på platsen under kvällen.
– Nu ventilerar vi och försöker att få bort vattnet, säger Leif Berglund, inre befäl vid räddningstjänsten till Jnytt.
– Vi har valt att stänga hela centret, det var mycket rökspridning i lokalerna, förklarar Leif Berglund.
Hela A6 köpcentrum, förutom Coop och Ikea, utrymdes omedelbart efter brandlarmet. Strax innan klockan 19 meddelade räddningstjänsten att alla butiker, utom de som ligger i närheten av Lindex, alltså över motorvägen, kommer att ha öppet.
Under kvällen meddelas det att de allra flesta butiker på A6 kommer att kunna ha öppet i morgon. Det är dock oklart om Lindex kan ha öppet.
Polisen har ännu ingen misstänkt för branden.

Källa: https://www.jnytt.se/brand-i-butik-pa-a6-kopcentret-fick-utrymmas

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0