Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Batteriskåp

Här erbjuder vi två modeller av batteriskåp som uppfyller höga säkerhetskrav för laddning och förvaring av batterier.

Den första modellen, F90 batteriskåp, är brandklassat och lämpar sig särskilt för känsliga miljöer där högsta säkerhet är viktigt. Detta skåp kan anpassas med olika säkerhetsfunktioner, som släcksystem och larm, för att ytterligare öka skyddet för batterierna.

Den andra modellen är ett brandisolerat och brandtestat batteriskåp som också är utrustat med larm, perforerade hyllor, indragen el och grenuttag med överspänningsskydd. Denna modell kan användas för laddning och förvaring av batterier och är också lämplig för miljöer där säkerhet är en hög prioritet.

Båda skåpen kan också kallas för batteriladdningsskåp eller laddskåp för batterier, och mer information om dessa produkter finns på respektive produkt.

Föreskrifter och information om litium-/litiumjonbatterier:

MSB – Litiumbatterier

Vägledning, räddningsinsats där litiumjonbatterier förekommer

Om Batteriskåp

Batteriskåp för laddning & förvaring

För att minska riskerna för litiumjonbatterier, som inkluderar termisk rusning, farliga gasutsläpp och återantändning av brända batterier, är det viktigt att använda ett batteriskåp som är utformat för ändamålet för laddning och förvaring. Termisk rusning kan uppstå på grund av mekanisk eller elektrisk påverkan, kortslutning eller värmeexponering, vilket kan leda till brand i batteriet. Farliga gasutsläpp från batteriet kan vara giftiga, självantändande eller explosiva, vilket kan förvärra brandförloppet. Återantändning av brända batterier kan orsaka en ny brand om batteriet inte kyls tillräckligt.

För att förhindra brand och termisk rusning är det viktigt att använda godkända laddare, undvika att ladda fulladdade batterier under långa perioder, skydda batterierna från mekaniska skador och fukt samt hålla brännbart material borta från batterier som laddas. Laddning av batterierna bör ske i ett brandsäker batteriskåp som är utformat för laddning och förvaring av batterier.

E-safe erbjuder batteriskåp för laddning och förvaring av batterier som är särskilt utformade för att minska riskerna för brand och termisk rusning. För att hitta rätt förvarings- och laddskåp för batterier och få hjälp med batteriförvaring, är du välkommen att kontakta E-safe för vägledning och rådgivning. För mer information om litium-/litiumjonbatterier rekommenderas att besöka MSB:s webbsida om litiumbatterier och dess räddningsinsatser.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0