Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud
 • Rätt Klädskåp för Rätt Ändamål: Din Väg till Optimering av Omklädningsrummet

  Klädskåp är en oerhört viktig del av omklädningsrummet, oavsett om det är på din arbetsplats, i din idrottsanläggning, eller i ditt gym. Men när det kommer till att välja det bästa klädskåpet för dina behov, kan det vara en utmaning i det enorma utbud som marknaden erbjuder. Ett välvalt klädskåp kan verkligen öka användarnas trivsel och nöjdhet. Så, hur gör du det bästa valet?

  Förstå Dina Behov Först

  Det första steget mot att välja det rätta klädskåpet är att förstå dina specifika behov. Detta inkluderar att fundera över vilken typ av omklädningsrum du har och hur skåpen kommer att användas.

  • Användarbehov: Kommer varje skåp att användas av en och samma person eller kommer det att delas av många olika användare? Är skåpen tänkta att användas dagligen eller bara sporadiskt? Detta är viktiga överväganden som kommer att påverka storlek och funktion.
  • Slitage: Om omklädningsrummet är i en anläggning där skåpen kommer att utsättas för mycket slitage, som på en byggarbetsplats eller inom tung industri, är det nödvändigt att välja skåp som kan stå emot denna påfrestning. Här är plåtskåp ofta överlägsna eftersom de är mycket tåligare än sina träkonkurrenter.
  • Fuktighet: I omklädningsrum med hög luftfuktighet, såsom badhus och idrottshallar, är det nödvändigt att välja skåp som tål fuktighet väl. Plåtskåp har en fördel här, eftersom de är mindre mottagliga för fukt jämfört med träskåp som kan påverkas av mögel och röta.
  • Säkerhetsbehov: Tänk på vilken typ av säkerhet som krävs. Det finns olika typer av lås att välja mellan, inklusive hänglås, nyckellås, kodlås och RFID-lås. Valet av lås kan bero på användningsområdet och kraven på användarautentisering.

  Materialval och Byggkvalitet

  En annan viktig aspekt att överväga är materialvalet och byggkvaliteten på klädskåpen. Plåtskåp tenderar att vara de mest populära alternativen av flera skäl.

  • Slitstyrka: Plåtskåp är kända för sin robusthet och hållbarhet. De tål tuffa förhållanden och kommer att hålla mycket längre än skåp i trä eller laminat. Även om initialkostnaden för ett plåtskåp kan vara jämförbar med träskåp, blir det ofta ett mer ekonomiskt alternativ över tid på grund av dess längre livslängd.
  • Fuktresistens: Plåtskåp är idealiska för områden med hög luftfuktighet eftersom de är mindre känsliga för skador som kan uppstå av fukt. Detta gör dem särskilt lämpliga för användning i badhus, idrottshallar och liknande miljöer.
  • Robusthet: Om skåpen kommer att användas mycket och/eller utsättas för tung belastning, såsom i byggarbetsplatser och industriella områden, är det bäst att välja helsvetsade skåp. Dessa har en stålkonstruktion som är ännu mer robust än de omklädningskåp som inte är svetsade.

  Skåp för Små Utrymmen

  I vissa omklädningsrum är utrymmet knappt och det är viktigt att maximera användningen av varje tillgänglig yta. För att lösa detta problem kan du överväga Z-skåp (även kallat Z-modell). Dessa skåp har två utrymmen i varje skåphalva, vilket innebär att du får dubbelt så många förvaringsutrymmen jämfört med vanliga skåp med motsvarande dimensioner. Om dina användare inte behöver hänga upp sina kläder kan småfacksskåp vara ett alternativ som sparar på utrymme och ger möjlighet att använda fler skåpmoduler.

  Tillbehör som Förbättrar Funktionaliteten

  För att ytterligare anpassa dina klädskåp efter dina specifika behov kan du överväga olika tillbehör. Här är några exempel:

  • Sittbänk: En sittbänk som monteras under skåpet gör det lättare för användarna att ta på och av skor. Den höjer också skåpet från marken, vilket underlättar rengöringen. Särskilt i våta omklädningsrum, som på badhus, är detta ett användbart tillbehör. Alternativt kan du överväga en separat bänk.
  • Benställning: Med en benställning kommer klädskåpet upp från marken, vilket underlättar både rengöring och användning.
  • Sluttande Tak: Ett sluttande tak på klädskåpet gör det lättare för städpersonalen att hålla ovansidan ren och förhindrar att föremål placeras på toppen av skåpet.

  Säkerhet För Dina Värdesaker

  När du väljer klädskåp för omklädningsrummet är säkerheten för användarnas ägodelar en viktig faktor att överväga. Det är därför viktigt att du väljer rätt typ av lås för dina skåp. De vanligaste låstyperna för klädskåp inkluderar:

  • Hänglås: Dessa lås är populära eftersom de är enkla att byta ut om en nyckel tappas. De ger också användarna möjlighet att själva förse sig med lås.
  • Nyckellås / Cylinderlås: Nyckellås med cylinder ger ett elegant utseende och är lättare att administrera, särskilt på platser som gym där personalen behöver enkelt tillträde till skåpen.
  • Kodlås: Kodlås är bekväma för användarna och kräver ingen nyckel. Detta är användbart i omklädningsrum där varje användare har sitt eget skåp.
  • RFID-lås: RFID-lås använder kort för att låsa upp skåpen. De ger ett modernt intryck och kan vara användbara, särskilt på kontor, där användarna inte vill bära nycklar, men de är ofta dyrare än andra låstyper.

  Ventilation och Rätt Färgval

  Det sista steget i att välja rätt klädskåp är att tänka på ventilation och färgval. Ventilation är viktigt i omklädningsrum för att förhindra dålig lukt och mögelbildning. Ventilationsgaller på framsidan av skåpen kan förbättra luftcirkulationen och hålla området fräscht. För extra god ventilation finns cirkulationsventilerade klädskåp med fläkt.

  När det gäller färgval kan du överväga vilken färg som passar bäst med omklädningsrummets estetik och övriga inredning. Det finns ofta flera alternativ att välja mellan, inklusive grått, svart, rött och blått.

  Slutsats

  Valet av klädskåp för omklädningsrummet är en viktig beslut som påverkar användarnas trivsel och säkerhet. Genom att förstå dina specifika behov och överväga faktorer som materialval, tillbehör och säkerhet kan du säkerställa att du väljer rätt skåp för din miljö. Skydda dina användares ägodelar, optimera användarupplevelsen och skapa en trivsam och säker omgivning med rätt klädskåp. Kontakta oss idag för att hitta de bästa klädskåpen som passar just dina behov. Gör det nu och investera i både funktionalitet och stil för ditt omklädningsrum!

 • Skydda dig mot inbrott

  I Sverige rapporteras det om ungefär 18 000 inbrott varje år, som inträffar i både villor och lägenheter över hela landet. Moderna inbrott kan liknas vid en välplanerad verksamhet där tjuvarna är välmedvetna om och förberedda på metoder som gör deras arbete både effektivt och lönsamt. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan skydda dig mot inbrott och olika sätt att säkra dina värdefulla ägodelar.

  VAD BLIR STULET VID INBROTT?

  De flesta inbrott sker snabbt och ofta till fots, vilket innebär att de stulna föremålen vanligtvis är små men värdefulla saker som tjuvarna enkelt kan bära med sig. Det inkluderar smycken, pass, bärbara datorer, mobiltelefoner och iPads. Dessutom är nycklar till garage och bilar också högt på tjuvarnas önskelista. Det är därför viktigt att du hittar en säker förvaring för dessa föremål som t ex i ett kassaskåp.

  TID – TJUVARNAS STÖRSTA FIENDE

  Det mest kritiska när det gäller att skydda ditt hem mot inbrott är att göra det så tidskrävande som möjligt för tjuven att både ta sig in i ditt hem och hitta dina värdefulla ägodelar. Även om en tjuv kan ta sig förbi till exempel en säkerhetsdörr, förlänger det tiden det tar att göra inbrottet och ökar risken för att de blir upptäckta.

  En viktig regel är att aldrig förvara värdefulla ägodelar nära ytterdörren. Detta gäller också nycklar till garage och bilar. Det är även klokt att inte märka dina nycklar med information om deras användningsområden, eftersom detta kan underlätta för tjuvarna att hitta rätt plats. Genom att gömma eller förvara dina mindre värdefulla ägodelar i exempelvis ett värdeskåp, förlänger du tiden det tar för tjuvarna och ökar chansen att inbrottet misslyckas.

  FÖREBYGG INBROTT MED BRA SKYDD

  Som en grundläggande regel bör du aldrig låta små men värdefulla föremål vara synliga från fönster och dörrar. Detta signalerar till tjuvarna att ditt hem är både attraktivt och enkelt att bryta sig in i. Föremålen bör helst förvaras i ett säkerhetsskåp så att du kan vara säker på att de är skyddade och svåra att komma åt för inbrottstjuvar.

  Belysning är också ett effektivt verktyg för att avskräcka tjuvar. Trädgårdsbelysning med rörelsedetektorer är ett bra sätt att skrämma bort tjuvar innan de ens försöker göra inbrott, eftersom en plötslig tänd lampa väcker uppmärksamhet. Timerstyrda lampor inomhus kan också få det att se ut som om någon är hemma och avskräcka potentiella tjuvar.

  TIDER NÄR INBROTT OFTAST INTRÄFFAR

  De flesta inbrott rapporteras under november och december, vanligtvis på dagtid och under vardagar. Dessa månader ger möjlighet till mörker redan på dagtid, när många fortfarande är på jobbet. Det är viktigt att tänka på hur du lämnar ditt hem, även när du går till arbetet, eftersom inbrott kan inträffa när som helst och inte bara under sommarsemestern.

  VÄRDEFÖRVARING OCH KASSASKÅP

  Som tidigare nämnts är ett kassaskåp eller värdeskåp en effektiv metod för att skydda dina värdefulla ägodelar, särskilt små föremål som kontanter, smycken och värdepapper. Det finns olika typer av värdeskåp att välja mellan, beroende på vad du vill förvara och vilket skyddsnivå du behöver.

  Värdeskåp enligt SS-EN 1143 klassificeras efter sina inbrottsskyddsegenskaper och är indelade i olika grader, som bestämmer vilka värden som kan förvaras i skåpet.

  En annan alternativ är stöldskyddsskåp, som har en något lägre inbrottsskyddsnivå än värdeskåp men fortfarande kan användas för förvaring i hemmet.

  När du vill skydda dig mot inbrott med ett värdeskåp, är det viktigt att skilja på värdeskåp och andra typer av förvaringsskåp, som exempelvis dokumentskåp. Dessa skåp har inte samma inbrottsskyddsnivå.

  SKYDD MOT INBROTT UNDER SEMESTERN

  Tyvärr är semestertider också högsäsong för inbrott. För att förebygga inbrott när du är borta bör du först och främst undvika att informera om din semester på sociala medier, särskilt när du kommer att vara borta. Se till att ditt hem ser bebott ut även när du är borta genom att exempelvis undvika att låta posten ansamlas och använda timerstyrda belysningar och musik. Återigen är det viktigt att gömma dina värdefulla ägodelar borta från synliga platser som fönster och dörrar. Det bästa är att förvara värdehandlingar, smycken och små elektronikprylar i ett värdeskåp.

  En detalj som ibland glöms bort före semestern är att ta bort eventuella verktyg som kan hjälpa tjuven att ta sig in i ditt hem. Även om vissa verktyg kan verka oskyldiga och inte direkt kopplade till inbrott, kan de användas av tjuvar för att nå högre fönster eller bryta sig in genom dörrar.

 • Godkända vapenskåp

  Vilka vapenskåp är godkända i Sverige?

  Alla vapenskåp som är tillverkade efter 1993 och har klassningen SS 3492 eller SSF 3492 är godkända för förvaring av vapen. Alla godkända vapenskåp har en klassningsskylt på insidan av dörren där det bland annat framgår skåpets modellbeteckning, fabrikat och klassningen SSF 3492/SS 3492. Om vapenskåpet saknar denna klassningsskylt är skåpet inte godkänd.
  Värdeskåp med klassningen EN 1143–1Grade III är också godkända som vapenskåp. Dessa skåp anses dessutom ha en högre klassning och inbrottsskydd och är därmed godkända för 40 poäng.

  Hur många vapen för jag förvara i mitt vapenskåp?

  Alla vapenskåp som är godkända enligt den gällande normen SSF 3492/SS 3492 ger en godkänd förvaring upp till 20 poäng. Varje gevär räknas som 1 poäng, pistoler som 2 poäng och automatvapen som 4 poäng. Så i teorin kan du förvara upp till 20 gevär eller 10 pistoler eller 5 automatvapen, eller en blandning av dessa i ditt vapenskåp. Men man får också ta hänsyn till skåpets volym och hur många vapen som man har tillstånd för. 

  Vapenskåp/Värdeskåp med klassningen EN 1143–1 Grade III har 40 poäng. Dessa skåp köps oftast av skytteklubbar, vapenhandlare, polisen eller andra som har större antal vapen.

  Hur ska ammunition förvaras?

  Även ammunition ska förvaras i ett godkänt vapenskåp enligt SSF 3492/SS 3492.

  Måste jag bulta fast mitt vapenskåp?

  Alla vapenskåp som väger under 150 kg behöver bultas fast i antingen vägg eller golv. Det går också att vikta upp skåpen så att man kommer upp till 150 kg. Detta gör man antingen genom att lägga vikter eller andra saker i skåpet (vapen och ammunition räknas inte), eller genom att bulta fast skåpet på en betongsockel så att skåpets totala vikt blir minst 150 kg.

  Kan jag ha mitt vapenskåp i garaget?

  Enligt lag ska dina licensierade vapen förvaras i ett vapenskåp som finns där du är folkbokförd. Om garaget är kopplad till ditt hus får du förvara vapenskåpet där.

  Får jag borra hål i mitt vapenskåp?

  Nej, man får inte borra några nya hål eller göra andra ändringar i konstruktionen. Göra man ändringar kan skåpet förlora sin SSF 3492 klassning.

  Får jag ha vapenskåp i fritidshus?

  Vapen ska förvaras där man är folkbokförd, men det går att tillfälligt förvara sina vapen i ett fritidshus t ex under jakten. Vanligtvis brukar då de flesta äga två vapenskåp, ett som man har i sin permanenta/folkbokförda bostad och ett som man har i sin sommarstuga/fritidshus. Om vapen förvaras utan uppsikt behöver de vitala delarna förvaras separat.

  Hur är det med försäkringar på mitt vapenskåp? 

  Det är din hemförsäkring som gäller för ditt vapenskåp under förutsättning att skåpet är placerat i bostaden.

 • Begagnade kassaskåp

  Köper ni begagnade kassaskåp?

  Ja, vi både köper och säljer begagnade kassaskåp.

  Vad behöver ni veta för att kunna värdera kassaskåpet jag vill sälja?

  Vi behöver få bilder på skåpets framsida, insida samt de klassningsskyltar som sitter på insidan av dörren. Vi behöver också få en beskrivning om hur uttagsvägen ser ut, om det t ex är markplan eller om det finns trappsteg. Detta behöver vi veta för att kunna räkna på transportkostnaden. Bilder och beskrivning kan mejlas till info@esafe.se därefter återkommer vi med värdering.

  Kan ni hjälpa till med bortforsling av kassaskåp?

  Ja, vi kan hjälpa till med bortforsling och kassering av ditt gamla kassaskåp, dock förutsatt att skåpet finns inom Stockholms län.

  Varför är priset på begagnade kassaskåp så mycket lägre än nytt?

  Att köpa begagnade kassaskåp är alltid en bra affär, både för plånboken och miljön. Många gånger kommer vi över partier av kassaskåp från företag eller den offentliga sektorn som bara vill göras sig av med skåpen. Därmed har vi möjlighet att sälja de begagnade skåpen mycket lägre än nya skåp.

  Fungerar de begagnade skåpen bra?

  Ja, skåpen är begagnade men oftast i väldigt bra skick och fullt funktionella. Skåpens alla rörliga delar som kan slitas såsom regelverk, låskolvar och lås är besiktigade och genomgångna av våra värdeförvaringstekniker. Alla begagnade skåp tvättas, besiktigas och servas innan de skickas till slutkund. Vi lämnar även alltid 1 års funktionsgaranti på samtliga begagnade kassaskåp.

 • Varför ska man ha kassaskåp?

  Vad är ett kassaskåp?

  Kassaskåp är ett samlingsnamn på olika typer av värdeförvaringsenheter. Dessa skåp fördelas sen i olika kategorier baserad på deras funktioner och användningsområden som t ex Dokumentskåp, Värdeskåp, Säkerhetsskåp, Stöldskyddsskåp, Vapenskåp mm.

  Varför ska man ha kassaskåp? 

  Det första tanken som slår de flesta privatpersoner är att de inte har några kontanter hemma och därför har de inget behov av ett kassaskåp. Men i själva verket är det sällan man förvarar kontanter i ett kassaskåp, det har man på sitt bankkonto. Det de flesta förvarar i ett kassaskåp är andra värdesaker som t exviktiga dokument, foton och minnen, hårddiskar, smycken, klockor, pass, nycklar, dyra väskor, laptop och andra saker med affektionsvärden. 

  Genom att ha ett kassaskåp har man kvar sina värdesaker efter ett inbrott eller brand och behöver inte slåss med försäkringsbolagens skadereglerare och jurister för att få den ersättning du är berättigad till via din hemförsäkring. Försäkringsbolagen ersätter inte heller några affektionsvärden eller fulla värdet av dina värdesaker.

  Bankfack eller kassaskåp?

  I och med digitaliseringen stänger bankerna de flesta av sina bankkontor och lägger ner bankfacken.  Detta har gjort att många privatpersoner väljer att ha sina värdesaker i ett kassaskåp i stället för det traditionella bankfacket. Det finns faktiskt många fördelar med att ha ett kassaskåp i stället för ett bankfack:

  – Man får plats med mycket mer i ett kassaskåp till skillnad mot det lilla utrymme som du får i ett bankfack.
  – Man behöver inte anpassa sig till bankernas öppettider och kan komma åt sina värdesaker dygnet runt. 
  – Kassaskåp blir mycket billigare då det är en engångskostnad. Ett bankfack kostar runt 2000–3000 kr årligen, därmed är köp av ett kassaskåp mer fördelaktig redan efter ett par år.

  Vilket kassaskåp är bäst?

  Varje kassaskåp är bäst för olika behov. Man får helt enkelt välja ett kassaskåp baserad på de behov man har, det som ska förvaras och de ev. krav som finns från olika myndigheter. Det finns ju också kassaskåp som är ganska kompletta och fyller de flesta behov som t ex detta kassaskåp som har högt inbrottsskydd och har brandskydd för både papper och datamedia. Med andra ord är bäst kassaskåp de skåpen med både inbrotts och brandklassning.

  Vilken typ av kassaskåp behöver jag?

  Det beror på ditt förvaringsbehov och vad skåpet ska skydda. Här är en lista på olika typer av kassaskåp och dess funktioner:

  Dokumentskåp – brandsäker förvaring av dokument i A4-pärmar. Skåpen har ingen inbrottsskyddsklassning men ganska robusta och ger ändå ett bra inbrottsskydd.

  Datamediaskåp – brandsäker förvaring av dokument och datamedia som t ex USB-minnen, hårddiskar, CD och DVS mm. Skåpen har ingen inbrottsskyddsklassning men ganska robusta och ger ändå ett bra inbrottsskydd.

  Säkerhetsskåp – Inbrottssäkra skåp testade och klassade enligt den svenska normen SSF 3492. Skåpen ger inbrottssäker förvaring av värdesaker för både privatpersoner och företag. Lämpar sig för förvaring av smycken, klockor, datorer, mobiltelefoner, kamera, nycklar, vapen, dyra verktyg mm. Skåpen har dock inget brandskydd och lämpar sig inte för brandsäker förvaring av t ex viktiga dokument. Större säkerhetsskåp kan kompletteras med t ex en brandbox för att få komplett skydd.

  Stöldskyddsskåp – Brand och inbrottssäkra skåp testade och klassade enligt den europeiska normen EN 14450. Skåpen ger brand och inbrottssäker förvaring av värdesaker för både privatpersoner och företag. Lämpar sig för förvaring av smycken, klockor, datorer, mobiltelefoner, kamera, nycklar, viktiga dokument mm. 

  Värdeskåp – Brand och inbrottssäkra skåp testade och klassade enligt den europeiska normen EN 1143–1. Skåpen ger brand och inbrottssäker förvaring av värdesaker för både privatpersoner och företag. Skåpen har det högsta inbrottsskyddet bland de olika skåptyperna. Enligt rekommendationer från Svenska försäkringsförbundet lämpar sig skåpen för inbrottssäker förvaring av värden mellan 50 tkr och 1,9 mkr.

  Vilka kassaskåp är de mest inbrottssäkra skåpen?

  Det finns 3 typer av kassaskåp som har genomgått inbrottsskyddstester och har en inbrottsskyddsklassning, Värdeskåp (EN 1143-1), Stöldskyddsskåp (EN 14450) och Säkerhetsskåp (SSF 3492). Och om man skulle rangordna dessa skåp så har Värdeskåpen det högsta skyddet, därefter kommer Stöldskyddsskåp och Säkerhetsskåp som är ganska likvärdiga. Dock känns Stöldskyddsskåp robustare än Säkerhetsskåp då dessa har dubbla väggar med brandisolering.

  Vilka kassaskåp har både brand och inbrottsskydd?

  Värdeskåp (EN 1143–1) och Stöldskyddsskåp (EN 14450) är de kassaskåpstyper som har både brandskydd och inbrottsskydd.

  Hur mycket väger ett kassaskåp?

  Ett kassaskåp kan väga allt från 2 kg upp till 2 ton beroende på kassaskåpstyp. Vanligtvis utgörs de lättare skåpen av typen värdeskyddsskåp som påminner om skåpen som man brukar ha på hotellrummen. De allra tyngsta skåpen brukar vara av typen värdeskåp som är väldigt kraftiga skåp med högt inbrottsskydd. De skåpen brukar oftast vara tillverkade med dubbla väggar som är fyllda med betong och armeringsjärn.

  Vad är Stöldfördröjande kassaskåp?

  Alla skåp som inte genomgått inbrottsskyddstester och saknar inbrottsskyddsklassning räknas som stöldfördröjande skåp. Dessa skåp behöver inte ha sämre inbrottsskydd än de klassade skåpen, många gånger är de fortfarande ganska robusta och ger ändå bra inbrottsskydd trots att de inte är klassade, som t ex Dokumentskåp eller Datamediaskåp.

  Ska jag välja kassaskåp med kodlås eller nyckellåsning?

  Det är en smaksak, vissa föredrar nycklar och vissa kodlås. Men kodlås är att föredra och det är vad flesta brukar välja. Ungefär 70% av kunderna väljer kodlås och 30% nyckellås. 

  Det är en hel del fördelar med att ha kodlås i stället för nyckellåsning:

  – Man slipper hålla reda på nycklar som också behöver gömmas någonstans. Oftast är nycklarna till kassaskåp ganska stora och det är inget som man vill ha i sin ficka. 

  – Tyvärr vet de flesta tjuvar detta och när de gör inbrott och ser att det finns ett kassaskåp med nyckellåsning så brukar de riva i hela huset för att leta efter nycklar. Vilket kan orsaka mer skada än värdet på sakerna som är inlåsta i skåpet. Detta är något som man slipper när man har ett skåp med kodlås. 

  – Om det är fler som ska ha tillgång till skåpet kan man bara dela ut koden i stället för att köpa fler nycklar. 

  – Man kan när som helst byta/ändra koden. Till exempel om någon i styrelsen eller av personalen slutar kan man ändra koden i stället för att ha nycklar på vift om det hade varit ett skåp med nyckellåsning.

  – Har man t ex barn hemma bör man definitivt ha ett vapenskåp med kodlås. Man undviker då risken med att barnen hittar nycklarna och får tillgång till vapnen.

 • Hur öppnar man ett kassaskåp?

  Hur nollställer man ett kassaskåp?

  En ”nollställning” kan vara möjligt om skåpsdörren är öppet, dock är detta inte möjligt för alla skåpmodeller. Om däremot skåpsdörren är stängt och låst så blir lösningen än mer komplicerad. I värsta fall måste man borra upp skåpet, man kan i så fall komma åt innehållet men skåpet blir förstört.Vissa skåpmodeller kan man återställa efter uppbrytning genom låsbyte. Vi har värdeförvaringstekniker som kan hjälpa er med detta.

  Kan man byta lås på ett kassaskåp?

  Ja, det går att byta låset på de flesta kassaskåp. Det går t ex att byta nyckellåset på ett skåp till kodlås. Dock förutsätter låsbytet att man kan komma in i skåpet. Vi har värdeförvaringstekniker som kan hjälpa er med detta.

  Kan inte öppna mitt kassaskåp?

  Kontakta oss så kan våra värdeförvaringstekniker hjälpa dig med felsökning och öppning av ditt kassaskåp.

  Kodlåset på mitt kassaskåp har slutat fungera, kan ni hjälpa mig?

  I de flesta fall är det kodlåsets batterier som tagit slut, eller så är batterierna för svaga för att orka öppna skåpets låsmekanism. Börja med att byta ut batterierna mot nya alkaliska batterier av kändare märken som t ex Duracell eller Energizer.

  Hur länge räcker batterierna i ett kassaskåp?

  På de flesta kassaskåp brukar batterierna hålla ca 1–2 år lite beroende på hur mycket man öppnar och stänger skåpet, samt kvalitén på batterierna som använts.

  Vad händer om batterierna tar slut på mitt kassaskåp?

  Kodlåsen brukar signalera på olika sätt när det börjar bli dags att byta ut batteriet/batterierna. Men det gör inget om man missat detta, för det finns alltid en lösning för att byta ut batterierna, dvs. man blir aldrig utelåst pga. att man missat batteribytet. På de flesta kodlås sitter batteriet i knappsatsen på utsidan och kan enkelt bytas ut. På vissa kassaskåp sitter batterierna på insidan av skåpet och då brukade antingen finnas en nödöppningsnyckel eller batteriuttag på utsidan av skåpen för att ge tillfällig ström och öppna med koden.

  Kan kodlås tappa koden om batterierna tar slut?

  Nej, kodlåsen tappar aldrig koden även om den varit utan ström i många år. Detta på grund av att minnet för koden är mekaniskt och går inte på ström. Därmed finns det ingen risk att koden försvinner.

  Vad händer om jag glömmer koden till mitt kassaskåp?

  Ja tyvärr är det samma sak som att ta bort nycklarna till ett kassaskåp, då måste man tyvärr oftast bryta upp skåpet. Finns det risk att man glömmer bort koden kan man ha det uppskrivet på något säkert ställe som t ex mobilen, datorn eller ha det hos andra familjemedlemmar. Det bästa lösningen vore att försöka komma ihåg koden. Det går att testa sig fram med alla de möjliga koder som man kan tänka sig haft och skriva upp dessa på papper och prova sig fram. Man brukar ha 3 försök, därefter går kodlåset i baklås i 15–30 min, man får vänta ut den tiden och sen testa med 3 nya försök osv. Men lyckas man trots allt att inte komma fram till koden får man kontakta oss så kan våra värdeförvaringstekniker hjälpa er med att bryta upp skåpet, och i vissa fall byta ut kodlåset och återställa skåpet.

  Hur byter jag kod till mitt kassaskåp?

  Det brukar alltid följa med en manual till kodlåsen där man genom att följa några enkla steg byta koden.

 • Är kassaskåp brandsäkert?

  Vilka kassaskåp är brandsäkra?

  Kassaskåp kan vara brandsäkra beroende på deras konstruktion och säkerhetsfunktioner. Kassaskåp som är tillverkade för att vara brandsäkra brukar ha speciella isolerande material som skyddar innehållet från brand och höga temperaturer. Dessa material kan inkludera keramiska eller fiberplattor, stenull eller andra brandhärdiga material.

  Det är dock viktigt att notera att inte alla kassaskåp är brandsäkra, och att det finns olika klassificeringar av brandskydd för kassaskåp. Det finns även andra faktorer som kan påverka ett kassaskåps förmåga att skydda innehållet vid brand, till exempel hur länge det kan stå emot höga temperaturer och om det finns några andra svaga punkter i konstruktionen.

  Därför är det viktigt att välja rätt kassaskåp som passar dina behov och krav, och att välja en modell som har testats och certifierats för brandsäkerhet av en oberoende tredjepartsorganisation.

  Vilka kassaskåp är brandsäkra?

  Det finns olika typer av kassaskåp som är utformade för att vara brandsäkra. Här är några exempel på kassaskåp som vanligtvis betraktas som brandsäkra:

  1. Dokumentskåp – Dessa kassaskåp är utformade för att skydda dokument och papper från brand och stöld. De är vanligtvis tillverkade av högkvalitativt stål och använder isolerande material för att skydda dokumenten från höga temperaturer. Dokumentskåp är oftast utformade med hyllor anpassade för förvaring av dokument i A4-pärmar.
  2. Arkivskåp/Hängmappsskåp – Dessa kassaskåp är utformade för att skydda dokument och papper från brand och stöld. Skåpen är utformade med utdragbara lådor anpassade för hängmappar men kan även användas för A4-pärmar.
  3. Brandavskiljande skåp – Brandavskiljande skåp är en typ av skåp som är konstruerade för att avskilja brandfarliga produkter från andra delar av byggnaden, så att en eventuell brand inte sprider sig till andra utrymmen. Dessa skåp används främst för förvaring av brandfarliga vätskor, gaser eller andra produkter som kan orsaka en brand.
  4. Kemikalieskåp – Ett kemikalieskåp är en specialtyp av förvaringsskåp som används för att förvara brandfarliga kemikalier på ett säkert sätt. Kemikalieskåp är vanligtvis tillverkade av metall, och är utrustade med olika funktioner för att säkerställa att innehållet förvaras på ett säkert sätt, såsom lås, tätning och utdragbara hyllor. Utöver brandskyddet är kemikalieskåp också konstruerade för att skydda mot utsläpp av farliga kemikalier. Skåpen har vanligtvis en tätning runt dörrarna för att förhindra att kemikalierna läcker ut i händelse av en olycka eller brand.
  5. Datamediaskåp – Specialtyp av förvaringsskåp som används för att förvara värdefull och känslig data, såsom hårddiskar, USB-minnen, CD-skivor eller andra datamedier, på ett säkert sätt. Datamediaskåp är vanligtvis tillverkade av stål och har en speciell konstruktion som skyddar mot brand, inbrott och vattenskador.
  6. Stöldskyddskåp – Stöldskyddsskåp är en typ av säkerhetsskåp som är utformade för att skydda mot stöld, inbrott och olaglig åtkomst till värdefulla föremål och dokument. Dessa skåp är tillverkade av tungt material som stål och har en stark konstruktion med flera skyddslager och lås för att förhindra obehörig åtkomst. Förutom stöldskyddet har stöldskyddsskåp också ha brandskyddsfunktioner, beroende på deras utformning och konstruktion. Vissa stöldskyddsskåp kan ha brandskyddsklassning för att skydda innehållet mot brand i en viss tid, såsom 30, 60 eller 90 minuter.
  7. Värdeskåp – Värdeskåp är en typ av säkerhetsskåp som används för att skydda värdefulla föremål, dokument och pengar mot stöld, inbrott och skador från yttre påfrestningar som brand och vatten. Värdeskåp är konstruerade för att ha hög säkerhet och skyddsnivå och är vanligtvis tillverkade av tungt material som stål. Skåpen har också ha brandskyddsfunktioner och kan ha en brandskyddsklassning för att skydda innehållet mot brand under en viss tid, exempelvis 30, 60 eller 90 minuter.

 • Vem kan öppna ett kassaskåp?

  Vad gör man när man tappat bort nycklar eller glömt bort koden till sitt kassaskåp?

  Ja, då får man kontakta en värdeförvaringstekniker. E-safe har värdeförvaringstekniker som kan hjälpa till med att öppna upp alla typer av kassaskåp. Vi har även en Jour för när man akut behöver komma in i sitt kassaskåp.

  En värdeförvaringstekniker kan öppna ett kassaskåp, men bara under specifika omständigheter och med lämplig auktorisation. Värdeförvaringstekniker har ofta specialutbildning och erfarenhet av att öppna kassaskåp, och de använder vanligtvis speciella verktyg och tekniker för att öppna kassaskåp på ett säkert och icke-destruktivt sätt.

  Värdeförvaringstekniker kan öppna kassaskåp för flera olika ändamål, till exempel om en kund har förlorat sin nyckel eller sin kod till kassaskåpet, eller om det finns en säkerhetsfråga eller misstanke om att något är fel med kassaskåpet. För att öppna ett kassaskåp måste värdeförvaringsteknikern ha tillstånd från kassaskåpets ägare eller myndigheterna, och de måste också följa strikta protokoll för att säkerställa att öppnandet utförs på ett säkert och korrekt sätt.

  Det är viktigt att notera att värdeförvaringstekniker inte öppnar kassaskåp utan tillstånd eller för olagliga ändamål, eftersom det kan vara olagligt och kan resultera i allvarliga konsekvenser.

  En värdeförvaringstekniker ansvarar för att hantera och underhålla säkra förvaringsplatser för värdefulla föremål, såsom pengar, juveler, dokument och andra känsliga föremål. Dessa förvaringsplatser kan vara kassaskåp, bankfack, värdeskåp eller andra säkra förvaringslösningar.

  Typiska arbetsuppgifter för en värdeförvaringstekniker kan inkludera:

  1. Installation och underhåll av kassaskåp och andra säkra förvaringslösningar.
  2. Utföra regelbundna kontroller av kassaskåp och andra förvaringsutrymmen för att säkerställa att de fungerar som de ska och är säkra.
  3. Hantera dokumentation för föremål som förvaras i kassaskåp eller andra förvaringsutrymmen.
  4. Samarbete med kunder för att hjälpa dem att välja rätt förvaringslösning för deras behov och för att säkerställa att deras föremål är säkra och skyddade.
  5. Utföra nödöppningar av kassaskåp eller andra förvaringsutrymmen vid behov, till exempel om en kund har förlorat sin nyckel eller kod.
  6. Arbeta enligt strikta protokoll och rutiner för att säkerställa säkerheten och integriteten för de förvarade föremålen.

  En värdeförvaringstekniker måste vara mycket noggrann och följa strikta protokoll för att säkerställa säkerheten och skyddet för de värdefulla föremålen som de hanterar. De måste också ha god kommunikationsförmåga för att samarbeta med kunder och andra professionella inom branschen.

 • Vad är ett kassaskåp?

  Kassaskåp är samlingsnamnet för alla typer av värdeförvaringsenhter.

  Kassaskåp har länge varit en av de viktigaste säkerhetsanordningarna för både företag och privatpersoner. Dessa robusta förvaringsenheter används för att skydda allt från kontanter och smycken till viktiga dokument och värdefulla föremål. Men vad är det som gör kassaskåp så effektiva när det kommer till att skydda våra ägodelar?

  För det första är kassaskåp konstruerade för att vara extremt tåliga och motstå yttre påverkan. De är tillverkade av högkvalitativt stål och kan vara upp till flera centimeter tjocka. De är ofta också utrustade med extra skydd, såsom dörrar som är svåra att bända upp, och inre lås som gör det nästintill omöjligt för obehöriga att komma åt innehållet.

  För det andra är kassaskåp ofta utrustade med avancerade lås- och säkerhetssystem som är speciellt utformade för att förhindra inbrott och stöld. Detta inkluderar bland annat kombinationslås, nyckellås och biometriska lås, som kräver fingeravtryck eller irisigenkänning för att öppnas. Dessutom kan kassaskåp utrustas med larm och övervakningssystem för att ytterligare höja säkerheten.

  För det tredje är kassaskåp ofta brand- och vattensäkra. De är konstruerade för att tåla höga temperaturer och vatten, vilket betyder att de kan skydda värdefulla föremål och dokument även om de utsätts för en brand eller översvämning. Detta gör kassaskåp till en av de bästa lösningarna för att säkra dina tillgångar mot en mängd olika hot.

  Trots att kassaskåp är en utmärkt lösning för att skydda värdefulla föremål och dokument är det viktigt att komma ihåg att de inte är helt oumbärliga. Det är viktigt att ha en säkerhetsplan på plats och att tänka på att även de mest avancerade kassaskåp kan öppnas av en skicklig inbrottstjuv. Så se till att ha flera lager av säkerhet, som exempelvis att ha en larmcentral som är kopplad till ditt kassaskåp, eller att ha en säkerhetsvakt som övervakar ditt kassaskåp.

  Sammanfattningsvis är kassaskåp en viktig säkerhetsåtgärd för alla som vill skydda sina värdefulla föremål och dokument. De är extremt tåliga, utrustade med avancerade lås- och säkerhetssystem och kan tåla brand och vatten. Men tänk på att kassaskåp inte är oumbärliga och se till att ha flera lager av säkerhet för att skydda dina tillgångar mot eventuella hot.

 • Kassaskåp med nyckel- eller kodlås?

  En av de allra vanligaste frågorna vi får är ”ska jag välja ett kassaskåp med nyckel- eller kodlås?”. I denna artikel tänkte vi därför ge svar på denna fråga och lista båda alternativens för- och nackdelar.

  Fördelar med kassaskåp med nyckellås

  En av de främsta fördelarna med nyckellås är att det är billigare än kodlås. Det är också den vanligaste anledningen till att folk väljer ett skåp med nyckel. Man vill helt enkelt inte betala 1000–2000 kronor extraför att få ett skåp med kodlås.

  Det finns dem som upplever att det är enklare att hålla koll på en nyckel än att komma ihåg en fyr- eller sexsiffrig sifferkombination. Och då kan det såklart vara en fördel att välja ett skåp med nyckellås.

  Nackdelar med kassaskåp med nyckellås

  Att välja ett kassaskåp med nyckellås innebär däremot inte enbart fördelar, utan också en hel del nackdelar. Den främsta nackdelen är att du blir tvungen att släpa runt på en stor och otymplig nyckel, i och med att den aldrig ska lämnas hemma.

  Eftersom du är tvungen att släpa runt på nyckeln är risken således stor att du tappar bort den. Eller i värsta fall – att den hamnar i fel händer.

  Skulle du dessutom råka ut för ett inbrott, och tjuvarna hittar ditt skåp och ser att det låses upp med nyckel, vänder de oftast upp och ner på hela hemmet.

  Fördelar med kassaskåp med kodlås

  En av de främsta fördelarna med kodlås är att du slipper kånka runt på en stor och otymplig nyckel. Du slipper också problemet med tjuvar som vänder upp och ner på hela hemmet i jakt på nycklar.

  Ytterligare en fördel är att du kan byta kod om du misstänker att någon obehörig kommit åt den. Självfallet går det också utmärkt att byta ut koden med jämna mellanrum för ökad säkerhet.

  En annan fördel är att du kan ha flertalet personliga koder, om ni är flera familjemedlemmar som ska ha tillgång till skåpet. Utöver detta finns det lås med andra smarta funktioner som loggningsfunktions och tidsfördröjning mm.

  Nackdelar med kassaskåp med kodlås

  Den enda nackdelen som vi egentligen kan komma på med dessa lås, är att man kan glömma bort sin kod.

  Avslutningsvis

  Personligen anser vi att ett kassaskåp med kodlås alltid är att föredra. Ur ett säkerhetsperspektiv finns det ingenting som skiljer de två alternativen åt, i och med att såväl nyckel- som kodlås testas och certifieras.

  Man skulle även kunna påstå att det sistnämnda alternativet är säkrare med tanke på du löper en stor risk att tappa bort dina nycklar. Utöver detta är kodlås mer bekvämt och praktiskt!

  Köp ditt kassaskåp hos E-safe

  Om du är på jakt efter ett nytt kassaskåp, kan du med fördel inhandla det hos oss på E-safe. Vi erbjuder ett av marknadens största utbud av värdeförvaringsenheter, dessutom till konkurrenskraftiga priser. Utöver detta har vi möjlighet att hjälpa dig med inbärning av skåpet.

  Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe. Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60.

  Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

 • Vilket vapenskåp ska man köpa?

  Har du precis införskaffat dig en jägarlicens och är på jakt efter ett vapenskåp att förvara bössorna i? Eller tävlingsskjuter du kanske? Oavsett vilket så kan det vara svårt att navigera bland djungeln av vapenskåp. Vi tänkte därför guida dig igenom de olika alternativen och en gång för alla reda ut frågan ”vilket vapenskåp ska man köpa?”.

  Så väljer du rätt vapenskåp

  Att navigera bland det stora utbudet av vapenskåp kan kännas överväldigande. Något som i sin tur resulterar i att man har svårt att veta vilket skåp man ska köpa till sina bössor eller pistoler. Nedan delar vi därför med oss av våra bästa tips för att hitta rätt vapenskåp:

  Se till att det är testat och certifierat

  Det allra första du bör tänka på är att hitta ett skåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Alla vapen måste enligt svensk lag förvaras i ett skåp som är testat och certifierat.

  För att lära dig mer om vad denna norm betyder, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vad innebär SSF 3492?”.

  Fundera på hur många vapen som ska rymmas

  Nästa steg är att börja fundera på hur många vapen som ska få plats i skåpet. Här är det såklart viktigt att ta din nuvarande vapensamling i åtanke, samtidigt som duokcså bör tänka på framtida inköp. Finns det någon chans att du investerar i fler bössor i framtiden?

  Tänk också på att ammunitionen ska förvaras i skåpet. Tenderar du att köpa stora ammunitionspack, finns det alltså mindre plats för dina vapen. Vår rekommendation är därför att alltid välja ett skåp som är lite större än vad du först tänkt dig.

  Finns det andra värdesaker att förvara i skåpet?

  Det är däremot inte enbart vapen och ammunition som får plats i vapenskåpet. Tack vare det gedigna inbrottsskyddet kan du även förvara andra värdesaker som klockor, smycken, kontanter och viktiga dokument i skåpet.

  Vanligtvis tenderar det att tillkomma mer saker allt eftersom man upptäcker hur praktiskt och säkert det känns att förvara sina värdesaker i ett kassaskåp. Det är också en av anledningarna till att vi alltid rekommenderar att man investerar i ett större skåp än man först tänkt sig.

  Vill du slippa bulta fast skåpet?

  Något som många efterfrågar är att slippa bulta fast sitt skåp i vägg eller golv. Fundera därför på om du också vill slippa detta eller också är tillfreds med att bulta fast det i antingen väggen eller golvet.

  Om du vill slippa bulta fast ditt skåp, måste dess vikt överstiga 150 kg (exklusive vapen).

  Fundera på om du vill ha nyckel- eller kodlås

  Sist men inte minst bör du fundera på vilken typ av lås som skåpet ska ha. Nyckel- eller kodlås?

  Vi rekommenderar att man väljer ett skåp med kodlås. På så sätt slipper du släpa runt på stora och otympliga nycklar (de ska aldrig förvaras i hemmet), vilka löper en stor risk att hamna i fel händer.

  Skulle du få ett inbrott och tjuvarna ser att du har ett vapenskåp med nyckellås, vänder de oftast upp och ner på hela hemmet i hopp om att hitta nycklarna. Någonting som du slipper med ett kodlås.

  Tips på vapenskåp i olika storlekar

  Nu när du har bättre koll på vad du ska tänka på när du ska köpa ett vapenskåp, tänkte vi tips om tre prisvärda och högkvalitativa alternativ:

  Vapenskåp Safir 8

  Safir är ett högkvalitativt vapenskåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Skåpet är försett med en praktisk kolvringslåsning som även hjälper till att ingjuta en känsla av kvalitet.

  Utöver detta är skåpet utrustat med nyckellås och rymmer upp till fem gevär. I och med att skåpets vikt understiger 150 kg måste det bultas fast i antingen golv eller vägg.

  Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 8.

  Vapenskåp Safir 10E

  Om du önskar ett skåp som är snäppet större än Safir 8, kan vi varmt rekommendera dess storebror – Safir 10. Ett praktiskt och högkvalitativt skåp som har plats för upp till 10 vapen. Eftersom skåpet levereras med sidohyllor har den ett pipstöd för ”endast” 7 gevär.

  Till skillnad från sin lillebror levereras däremot Safir 10 med ett lättanvänt högsäkerhetsklassat elektroniskt kodlås. Även detta skåp understiger däremot 150 kg och måste därför bultas fast.

  Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 10E.

  Vapenskåp Safir 16E

   

  Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om Safir 16E. Ett rymligt vapenskåp med plats för upp till 16 vapen. Precis som sin lillebror Safir 10 levereras denna modell med sidohyllor och har därför pipstöd för 9 vapen.

  Även detta skåp levereras med ett lättanvänt högsäkerhetsklassat elektroniskt kodlås, samt en brandbox som ger brand- och vattensäker förvaring av dokument, datamedia och värdesaker. Dessutom väger skåpet mer än 150 kg och behöver därför inte bultas fast.

  Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 16E.

  Köp ditt vapenskåp hos E-safe

  Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilket vapenskåp du ska köpa. Är du dessutom i färd med att inhandla ett skåp, kan du med fördel göra det hos oss på E-safe. Vi erbjuder ett av marknadens största utbud av godkända vapenskåp. Vi kan också hjälpa dig med inbärning.

  Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe – vi guidar till rätt vapenskåp!

  Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60. Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

 • Vi tipsar om vapenskåp som inte behöver bultas

  Alla som innehar ett vapen måste förvara dem i ett skåp som är certifierat enligt normen SSF 3492. En del mindre skåp ska bultas fast i golv eller vägg, medan andra vapenskåp inte behöver bultas. Vi tänkte i denna artikel tipsa om den sistnämnda typen av skåp.

  Vad gäller vid vapenförvaring?

   Som tidigare nämnts måste alla vapen förvaras i ett säkerhetsskåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Alla skåp, oavsett storlek, är godkända för 20 poäng.

  Hur många vapen du får förvara i skåpet beror på vad det är för typ av vapen. Alla skjutvapen har nämligen olika poäng:

  Gevär = 1 poäng

  Pistol = 2 poäng

  Automatvapen = 4 poäng

  Det gäller alltså att vapnen som förvaras i skåpet inte överstiger 20 poäng. För att lära dig mer om vad som gäller vid vapenförvaring, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vad innebär SSF 3492?”.

  Något som vi också nämnt inledningsvis är att vissa vapenskåp måste bultas fast i antingen vägg eller golv. Många vill däremot slippa detta. Som tur är finns det vapenskåp som inte behöver bultas – de som har en vikt över 150 kg (exklusive vapen).

  Vill du slippa bulta fast ditt skåp måste du alltså inhandla ett vapenskåp som väger minst 150 kg.

  Tips på vapenskåp som inte behöver bultas

   Om du också vill slippa bulta fast ditt vapenskåp, rekommenderar vi dig att kolla in följande skåp:

  Vapenskåp Safir 16E

   

  Safir 16E är ett rejält vapenskåp som genomsyrar kvalitet. Skåpet är testat och certifierat enligt SSF 3492 och har plats för upp till 16 vapen. Den välplanerade inredningen gör det däremot möjligt att även förvara andra värdesaker i skåpet.

  Dessutom ingår just nu en brandbox, vilket ger brand- och vattensäker förvaring av dokument, USB-minnen, CD-skivor och annan datamedia, samt foton, smycken och värdehandlingar.

  I och med att skåpets vikt överstiger 150 kg behöver det heller inte bultas fast.

  Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 16E.

  Vapenskåp S 1500 Premium

   

  Likt ovanstående skåp är S 1500 Premium mycket rymligt och ger plats åt upp till 16 gevär. Kolvringslåsningen ingjuter en känsla av kvalitet samtidigt som det minimerar skador på dina vapen.

  Skåpet levereras med elektroniskt kodlås, vapenhållare, dörrhyllor, sidohyllinsatser och en överhylla, vilket möjliggör praktiskt förvaring av andra värdesaker. Medföljande brandbox ger dessutom brandsäker förvaring av både dokument och datamedia.

  Läs mer om och köp vapenskåpet S 1500 Premium.

  Vapenskåp SP 88

   

  SP 88 är ett praktiskt och rymligt vapenskåp med plats för upp till 16 gevär. Skåpet är givetvis certifierat enligt den svenska normen SSF 3492 och levererar med nyckellås. Det är däremot möjligt att komplettera skåpet med ett elektroniskt kodlås.

  Den generösa inredningen med topphylla, halvhyllor, dörrhyllor och nyckellister, möjliggör förvaring av långt fler värdesaker. Dessutom ingår ett skjutmål samt en brandbox som ger dig brandsäker förvaring av såväl dokument som datamedia och smycken.

  Läs mer om och köp vapenskåpet SP 88.

  Köp ditt vapenskåp hos E-safe

  Vi hoppas att du nu är medveten om vad som krävs för att ett vapenskåp inte ska behöva bultas fast, samt om vilka modeller som lever upp till dessa krav. Är du i färd med att inhandla ett nytt vapenskåp, rekommenderar vi att du gör det hos oss på E-safe.

  Vi erbjuder ett av marknadens största utbud av värdeförvaringsenheter, dessutom till konkurrenskraftiga priser. Utöver detta har vi möjlighet att hjälpa dig med inbärning av skåpet.

  Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe. Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60.

  Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

   

Dina varor

Din kundvagn är tom

  Totalt: 0