Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Här drabbas flest av inbrott i Stockholm

Den som bor i västra eller norra Stockholm löper störst risk att drabbas av bostadsinbrott. Vaxholmsborna kan känna sig tryggast.

Västerort och norra Stockholm är värst drabbade av bostadsinbrott. Det visar nya siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå, som har sammanställt antalet anmälda bostadsinbrott under första kvartalet 2010, 2011 och 2012.

I Hässelby-Vällingby ökade antalet bostadsinbrott med 158 procent på två år, i Järfälla låg ökningen på 100 procent och i Spånga-Tensta steg siffran med 43 procent.

– Många aktiva inbrottstjuvar bor i den delen av Stockholm och opererar gärna i närområdet, säger Lars Byström, polisinspektör på länskriminalen.

Men siffrorna är på väg ner. Den 1 mars i år överförde polisen resurser från länskriminalen till polisdistrikten i västra Stockholm. Det gav resultat med en gång.

Flera misstänkta greps omgående och antalet inbrott i villor och lägenheter sjönk från drygt 65 i veckan till 13-14. På sex veckor i år grep polisen 55 misstänkta inbrottstjuvar.
En av de gripna kunde knytas till sju inbrott i norrort och västerort och dömdes nyligen till fängelse i ett och ett halvt år.

I Bråstatistiken sjönk antalet anmälda inbrott i Rinkeby-Kista från 115 under det första kvartalet 2010 till bara sju samma tid i år. Lars Byström tycker att siffran är glädjande men att den låter lite väl fantastisk.

– Visst har vi lyckats få ner bostadsinbrotten i västra Stockholm ordentligt men siffran för Rinkeby-Kista beror förmodligen på att Brå använder ett annat underlag än vi inom polisen.

Källa: https://www.metro.se/stockholm/har-drabbas-flest-av-inbrott-i-stockholm/EVHlej!kjucBz2ZDMEc/

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0