Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Tjuvar sprängde sig in

Pengar stals i samband med sprängningen av entrén till Malmö kanotklubbs lokal.
Tjuven eller tjuvarna visste var pengarna förvarades.

– De har gått rakt på det ställe där vi hade pengarna, säger Jan Tiede, kassör.

En väktare hörde explosionen vid tvåtiden natten till idag och larmade polisen.

Vid detonationen blev det bland annat ett stort hål i ett treglas säkerhetsfönster. Fönstret är i marknivå och leder in till kontoret.

– Här är bland annat två små säkerhetsskåp som tjuvarna inte har brytt sig om. Pengarna förvarar vi på ett speciellt ställe och de har gått direkt dit. De har inte letat igenom lokalen, säger Jan Tiede.

Misstänker ni att det är någon med anknytning till klubben som ligger bakom?

– Vi misstänker för närvarande ingenting. Det kan vi inte göra. Men det förstår ju vem som helst att det verkar vara någon som har känt till var man förvarar pengarna eftersom man gick direkt på dem.

– Det är en stor klubb. Det är många som kan ha känt till att det förvarades pengar här och ungefär hur, säger Jan Tiede.

Malmö kanotklubb har ungefär femhundra medlemmar.

Jan Tiede vill inte säga hur mycket pengar som har stulits.

– Det är inget jättebelopp. Men det är oerhört olustigt.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. Vad som orsakat detonationen är ännu inte känt. Tekniker har varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning.

Kanotklubbens lokal skadades vid en anlagd brand i september förra året. Den gången var det en förbipasserande som upptäckte branden och slog larm innan den spridit sig.

Samtidigt som de söndersprängda fönsterpartierna lagades provisoriskt på morgonen så fortsatte klubbverksamheten som vanligt. Kanotister i alla åldrar bar ner kanoter till den solglittrande kanalen för att träna.

– Just nu är vi inne i en intensiv period med kanotskola för ungdomar. Det är en sommaraktivitet som vi har varje år, säger Jan Tiede.

Källa: https://www.sydsvenskan.se/malmo/tjuvar-sprangde-sig-in/

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0