Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Tre inbrott i samma område i natt

Under natten mot torsdagen drabbades inte bara restaurang Bistro Gustavsberg av inbrott utan det rapporterades även om två bostadsinbrott i samma område.Troligtvis hann ägaren Sophir Palmstierna till restaurangen skrämma iväg förövarna då hon snabbt anlände till platsen och gärningsmännen fick endast ett 20 tal burkar öl med sig.

Det var en granne som hörde ljudet av krossat glas och ringde polisen och mycket riktigt pågick ett inbrott i restaurangen Bistro Gustavsberg.

– Jag blev uppringd av larmtjänsten, och jag åkte dit själv. Jag kom fram så pass fort att jag hann skrämma iväg tjuvarna, säger Sophie Palmstierna som äger restaurangen.

– Det känns jätteläskigt, jag trodde inte att något sådant här skulle kunna hända. Då hade jag aldrig åkt själv hit i natt, säger hon i efterhand.

Gärningsmännen hade först krossat ett fönster på restaurangen men därefter upptäckt att det fanns ett fönster lås vilket gjorde att dem bände upp hela fönstret och ram. Den vägen tog de sig in i lokalen och stal tjugo burkar öl samt en nyckelknippa..

Som tur fanns butikens kassalåda, lotter och cigarettlimpor förvarade i ett inbrottssäker säkerhetsskåp.

Polisen använde sina sökhundar och tog upp jakten efter gärningsmännen, dock slutade spåren vid buskage beläget vid Kvarnberget där man även hittade färska cykel spår Den tekniska undersökningen genomfördes på fredagen då man också på restaurangen tvingades byta ut alla lås till lokalen..

Denna kväll var det dock fler än Bistro Gustavsberg som råkade ut för samma incidenter. På Grindstuga gatan försökte två helt okända män i 20- års ålder att ta sig in i en villa när ägaren vaknade att någon försökte bryta sig in via ett av husets fönster. På Mariagatan i samma område lyckades gärningsmännen även där bryta upp ett fönster och stal tekniska apparater samt vinflaskor.

Ulla Krogh på Nacka polisen säger dock att det i nuläget är för tidigt att säga om det finns något samband mellan dessa tre inbrott i samma område..

Källa: https://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2011/04/Bistro-Gustavsberg-drabbat-av-inbrott/

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0