Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Brand i lägenhet – En skadad!

En man har förts till sjukhus med allvarliga skador då en brand utbröt vid lunchtid i en lägenhet i Gävle. Larmet kom till räddningstjänsten kl 11.50 och det fanns mycket kraftig rök utveckling på platsen när räddningstjänsten anlände.

En man låg utslagen på gräsmattan utanför bostaden som var ett flerfamiljshus beläget på Granitvägen i Sörby. Mannen hade själv lycktas ta sig ur lägenheten där det var en fullt utvecklad och pågående brand. Rökutvecklingen hade även spridit sig ut till trapphuset.

Boende fick evakueras

Man fick snabbt kontroll över branden i mannens lägenhet och enligt uppgift till Aftonbladet var sovrummet helt utbränt och ytterligare en lägenhet intill ska ha brand skadats.

Man har evakuerat boende i bostadshuset och det ryker som sjutton, man öppnar nu balkonger för att vädra ut och dem utökar avspärrningarna säger Aftonbladets reporter Tord Westlund som fanns på plats vid 12 – tiden.

Det är ännu oklart vad som orsakade branden och räddningstjänsten fanns kvar till vid 13- tiden för att arbeta med efter arbetet. Man vädrar ut röken och man börjar sanera. Efter det så ska vi hålla ett informationsmöte för alla som bor i huset säger Magnus Östlund inre befäl vid räddningstjänsten i Gävle. Den 40 – åriga mannen som fördes till sjukhus är nu inlagd på en vårdavdelning med allvarliga skador.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0