Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Inbrotts våg över Nordostskåne

Polisen varnar och vädjar nu till allmänheten att agera spanare då en ny inbrottsvåg sköljer över Nordostskåne. Bara under ett dygn har det rapporterats om sju inbrott varav tre av dem i Åhus.

Under torsdagskvällen mellan kl. 17.00 -20.00 gjordes tre inbrott på Bivägen och närliggande gator i Åhus. Gärningsmännen gick in via husens baksidor där man bröt upp altandörrar eller fönster och stal både kontanter och smycken. Polisen har starka misstankar att det har varit samma gärningsmän vid alla tre tillfällen för inbrotten och att gärningsmännen haft ett fordon parkerat någonstans i närheten. De tre inbrotten i Åhus finns bland de sju inbrotten som skedde under ett och samma dygn.

Uppgifter har inkommit i Åhus att det förekommit folk som ringt på i husen och när dörren har öppnats har personen inte haft något egentligt ärende.

Inbrotten är många och de sker samtidigt. Bara i november månad har det anmälts mellan femton till tjugo inbrott bara i nordöstraskåne och det är mycket oroväckande då de är spridda över Tyringe,Hässleholm,Åhus, Kristianstad, Önnestad, Bjärnum, Arkelstorp, Perstorp,och Knislinge och  – Vi har just nu stora bekymmer med bostadsinbrott i polisområdet, sägerIngvar Widell, informatör hos polisen i nordöstra Skåne.

Hela Skåne har bekymmer med bostadsinbrott.                    

– Troligtvis är det olika grupper av gärningsmän, säger Ingvar Widell. Polisen är förberedda på att bostadsinbrotten ökar med den mörka årstiden.

– Det kommer alltid en våg men den här är ovanligt hög, säger Ingvar Widell.

Och det finns all anledning att varna allmänheten, menar han, och vädjar samtidigt om hjälp med iakttagelser, oavsett hur små de kan verka. Det är dock polisens uppgift att sen lägga det passande pusslet.

Man kan till exempel kolla var den som har ringt på dörren tar vägen när man stängt dörren, går den in till grannen, eller kör den iväg på cykel eller med bil säger Ingvar Widell.

Folk tänker kanske inte på att tipsen är väldigt värdefulla och viktiga för oss och ser man något i sitt närområde som inte stämmer med den vanliga vardagen så notera det och ring till polisen. Sättet att kontrollera om någon är hemma är en varningsklocka menar han och säger att då är det hög tid att bli misstänksam på ett fint sätt.

Vill ni inte bli av med era värdesaker, lås in dem i ett kassaskåp!

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0