Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Hus totalförstördes i brand mitt i centrala Sveg

Köp brandsäkra kassaskåp, dokumentskåp eller värdeskåp !

För att skydda dina värdefullaste ägodelar köp kassaskåp, dokumentskåp eller värdeskåp!

– Jag vaknade av att det sprakade och var en massa liv. När jag tittade ut genom fönstret såg jag att det brann för fullt. Då sprang vi ut på en gång, jag och min flickvän, berättar Fredrik Johansson som bor på övervåningen i grannfastigheten dit elden spridit sig.

På lördagsmorgonen bröt en brand ut i Sveg där flera personer skadades och en ung kvinna född 1993 saknas enligt polisen. Man befarar att hon blev kvar inne i huset säger Stefan Fredriksson vakthavande befäl på polisen i Jämtlands län. Kvinnan som saknas kommer från Sundsvall men har bott i Sveg sedan några år tillbaka och hennes anhöriga är underrättade. Totalt fördes fem personer till sjukhuset i Östersund varav två med allvarligare skador enligt polisen medan två personer tog sig ur huset helt utan skador.

Räddningstjänsten fick larmet strax före klockan sex på morgonen och när den första styrkan anlände till platsen var huset redan helt övertänt. De första personerna som kom till platsen var Göthe Hammarström med sin son Anders som denna morgon gått upp tidigt för att måla ett tak i närheten mitt i centrala Sveg.

– Vi tog med oss stegen och sprang dit när vi såg att det kom rök. Flera personer hade tagit sig ut från huset var skadade och chockade. Några av dem hade hoppat från andra våningen för att komma undan, säger Göthe Hammarström. Branden var redan fullt utvecklad och en person hade redan tagit sig ut på taket. Vi reste stegen och lyckades få ner personen strax därefter kom ambulansen till platsen.

Räddningstjänsten fick koncentrera sig på att försöka hindra elden från att sprida sig enligt räddningsledaren Kalle Persson. Trots att dem försökte kyla ner fasaderna genom att spruta skum och vatten på husen runt omkring lyckades elden sprida sig till vinden på ett grannhus som fick svåra skador och taket där var helt bortom räddning. Man evakuerade även en person från ett annat grannhus då det fanns en färgaffär i husets bottenvåning och hettan från branden gjorde att flera fönsterrutor i färgbutiken spräcktes.

– Vi hjälpte till att bära ut färg och annat. Det var väldigt nära att det började brinna där också, säger Göthe Hammarström.

Trots att Räddningstjänsterna från Sveg, Ytterhogdal, Lillhärdal och Vemdalen fanns på plats för att hindra elden från att sprida sig blev huset där branden startade totalförstört och man fortsätter släckningsarbetet i flera timmar till då det finns brandhärdar som kan blossa upp säger Kalle Persson. Branden blossade dock upp igen under lördagseftermiddagen men kunde snabbt släckas ner.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och platsen kommer att vara avspärrad tills polisens tekniker genomfört en brandplatsundersökning. Dock är brandorsaken fortfarande okänd.

Kommunens Posomgrupp hade under lördagen stödsamtal med flera ungdomar, först på äldreboendet Senioren och sedan även på församlingshemmet där kyrkan också bistod på plats med sin personal för stödsamtal.

Du kan skydda dina foton och minnen och du kan också skydda arvegods, värdesaker, smycken och allt annat som för dig har det affektionsvärdet du aldrig kan få tillbaka genom din hemförsäkring och du kan göra det i ett brandsäkert kassaskåp, dokumentskåp eller värdeskåp.

Du kan skydda dina foton och minnen och du kan också skydda arvegods, värdesaker, smycken och allt annat som för dig har det affektionsvärdet du aldrig kan få tillbaka genom din hemförsäkring och du kan göra det i ett brandsäkert kassaskåp, dokumentskåp eller värdeskåp.Källa: https://www.st.nu/blaljus/brander/hus-totalforstort-i-brand-11

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0