Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Två inbrott i guldbutik på kort tid i Tensta

Eva Nilsson vid Stockholms polisen bekräftar att samma butik drabbats på liknande sätt ännu en gång efter helgens kupp då en hjullastare kördes rakt in i entrén. Det är en guldsmedsbutik i Tensta som för andra gången inom loppet av ett par dagar blivit utsatt för en så kallad smash and grab kupp då en personbil vid 05.30 på morgonen kördes rakt in i butikens lokaler.

Polisens patruller spärrade av området i väntan på den tekniska undersökningen och man har ännu inga uppgifter på om något har stulits från butiken. Hur många gärningsmän som är inblandade är även det okänt. Händelsen kommer att rubriceras som grov stöld genom inbrott.

En företagare i Tensta Centrum och som har butiken som ligger vägg i vägg med den guldsmedsbutik som nu blivit utsatt för två smash and grab-rån på kort tid berättar att han hört kunder uppmana folk att inte åka till Tensta för att det är för farligt.

– Alla kunder blir rädda. Mina kunder försvinner, men hyran går upp. Jag har också familj. Vad ska jag göra, undrar han.

– Jag såg en lång man med stora vapen som hade klätt sig i svart. Han skrek att vi skulle gå ut ur butiken och efter fyra minuter försvann allihop, säger han.

– Det var en truck som körde in och tog bort alla dörrarna. Allt glas gick sönder direkt.

Han tror också att människor som gör dessa inbrott är helt orädda för polisen och dagens straff.

– Jag tror att straffen är för svaga. De rånar en gång, två gånger, tre gånger och hamnar i fängelse för att snart komma ut igen.

Har man en guldsmedsbutik och ska förvara stora värden av guld och smycken under nätterna så måste man ha ett värdeskåp. Värdeskåpen finns i många olika storlekar och de skiljer sig även på hur kraftigt de står emot ett inbrottsförsök. Nivå på skyddet anges i olika Grade och dessa nivåer är mellan Grade 0- VII. Ett exempel är att man i ett värdeskåp med Grade VII kan ha nattförvaring av värden upp till 1,6 Mkr enligt försäkringsförbundets rekommendationer.

Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5952281

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0