Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Inbrottsvåg i garagelängor i Västerås

Natten mellan måndag och tisdag har flera inbrott och försök till inbrott rapporterats längs garagelängor på Gryta, Talltorp och Råby.

Under måndagskvällen och fram till tisdag vid 13-tiden ska en eller flera personer tagit sig in i ett flerbilsgarage på Drevjaktsvägen på Gryta. Vid inbrottet ska flyttlådor med diverse saker ha stulits från en man men det är i nuläget oklart exakt vad som stulits.

Längs samma garagelänga har ytterligare en man blivit bestulen sina saker, däribland en stereo, slutsteg och en baslåda. Värdet för sakerna är inte fastställt.

På Spårhundsvägen på Gryta har ytterligare tre garagelängor, med totalt 24 garage, utsatts för inbrott. Ägaren av fastigheterna har anmält att samtliga lås brutits sönder men det är ännu oklart vad som stulits. Polis har varit på plats och sökt efter spår.

Under samma tidsomfång som tidigare brott har det även skett två incidenter på Talltorp som upptäcktes och anmäldes under tisdagen. Ett däckfälj ska ha stulits från ett garage på Regnmätargatan och ytterligare två försök till inbrott längs med granngatan Åskledargatan ska ha skett då man upptäckt brytmärken på dörrarna.

 Även ett inbrott har skett på Råby någon gång mellan tisdag kl 21 och måndag 06.30. Inbrottet inträffade på Gransångargatan i en garagelänga och det är ännu oklart vad som saknas.

Det finns många typer av kassaskåp är lämpliga att ha i ett garage. Ett exempel är säkerhetsklassade säkerhetsskåp som testade och certifierade enligt den svenska standarden SS 3492/SSF 3492. Har man dyrbara verktyg i garaget kan man ha de i ett låsbart verktygsskåp.

Källa: http://www.vlt.se/blaljus/brott/vag-av-inbrott-i-garagelangor-i-vasteras

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0