Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Kassaskåp i hemmet istället för bankfack

Allt fler väljer bort bankfack i förmån till eget kassaskåp hemma. Försäljningen av kassaskåp för privat bruk i hemmet ökar, konstaterar säkerhetsföretaget Gunnebo. Banken SEB har kraftigt höjt sina priser för värdefack. Ett av skälen är att komma upp i samma prisklass som i övriga landet men den minskade efterfrågan har också påverkat beslutet.

Säkerhetsföretaget Gunnebo märker en ökad försäljning av kassaskåp

Gunnebo, ett företag som säljer tjänster och produkter inom säkerhet, har känt av att försäljningen av kassaskåp bland privatpersoner har ökat. Kundkretsen har varit banker och andra företag men sedan tio år tillbaka har efterfrågan till privatpersoner ökat alltmer. Ökningen är så pass stor att säkerhetsföretaget bildat en särskild försäljningsorganisation för kassaskåp till privatpersoner.

Informationsdirektör på Gunnebo, Karin Wallström Nordén, har sina teorier kring det växande intresset. Wallström Nordén menar att det ökande antalet inbrott i kombination med att en del regioner inte längre erbjuder bankfack påverkar utvecklingen.

Storbankerna märker en minskad efterfrågan på bankfack

Banken SEB som kraftigt har höjt sina priser för bankfack anger att en bidragande orsak är bland annat att efterfrågan på värdefack minskat. Även hos Swedbank och Nordea konstaterar man denna förändring på marknaden. Dock har Swedbank ingen samlad statistik på grund av att det är en lokal tjänst förklarar Swedbanks presskontakt Claes Warrén. Biträdande presschef Petter Larsson på Nordea kopplar samman att antalet värdefack också minskat på ett naturligt sätt i takt med att antalet kontor blivit färre.

En bank som inte märker av trenden är Handelsbanken. Bankens presschef Johan Wallqvist anser att det finns en efterfrågan men att det kan variera i olika regioner från en tid till en annan.

Säkra kassaskåp

Privatpersoner som köper kassaskåp vill ha ett gott skydd vid inbrott. En säkerhetsfunktion för att ingen tar skåpet med sig vid ett inbrott är att kassaskåpen sätts fast i golven. Många vill också förvara viktiga dokument och därför är det också viktigt med ett brandskydd vid brand.

Källa: http://www.dn.se/ekonomi/bankfacket-har-flyttat-in-i-hemmet/

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0