Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Bankfack får kraftig prishöjning på SEB

En kraftig prishöjning har skett på bankfack hos banken SEB. Beslutet grundar sig på att banken inte ändrat sina priser på fem år och att de nu vill upp i samma pris över hela landet. Priserna har i vissa fall ökat med hela 1 000 kronor i hyra per år.

Flera orsaker bakom ett högre pris hos SEB

På SEB har man tagit ett större helhetsgrepp i att se över sin prissättning för värdefack. Priset har varit oförändrat under en period på fem år och kostnaden för kunderna har varierat mellan olika kontor. Banken har beslutat om att ha samma pris i hela Sverige och bakom beslutet har man även tagit hänsyn till att efterfrågan på bankfack har minskat. Presschefen på SEB, Frank Hojem, anser inte att bankens prishöjning är en strävan att balansera den rådande minusräntan.

SEB har bankfack på de flesta av sina kontor men det är ovanligt att de sätts in vid nybygge. Enligt Frank Hojem är endast hälften av bankens värdefack uthyrda. Den sjunkande efterfrågan kan bero på att allt fler sparar viktiga dokument, såsom testamenten, digitalt. Banken har också en digital lagringstjänst som ett alternativ.

Läsare från DN har reagerat starkt på det höjda priset

På tidningen DN har flera läsare hört av sig angående den stora höjningen av priserna på bankfack hos SEB. Bland läsarna beskrivs prishöjningar från 650 till 1 550 kronor och från 1 200 till 2 200 kronor vilket de anser vara en ganska stor ökning.

De flesta SEB kunder väljer nu att säga upp sina bankfack och köpa ett kassaskåp istället för sina värdesaker. Priset på kassaskåp som har testade och certifierade brand och inbrottsskydd börjar från ca 2500 kr och uppåt med frakten inkluderat. Därför blir ett kassaskåp mycket mer prisvärd än att ha bankfack, då priset man betalar för kassaskåp är en engångskostnad och oftast har man redan tjänat igen kostnaden på 1-2 år. En annan fördel med att ha kassaskåp istället för bankfack är att man slipper anpassa sig efter bankernas öppettider.

Källa: http://www.dn.se/ekonomi/saftigt-hojt-pris-for-bankfack-pa-seb/

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0