Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Polisen vill få tips om inbrott

I oktober 2016 fick polisen under en helg flera anmälningar om inbrott i norra Sverige. Polisen vill få in tips från allmänheten och information om iakttagelser som kan ha betydelse.

Kustområdet i norra Sverige mest drabbat

Under den aktuella helgen fick polisen flera anmälningar i de fyra nordligaste länen och det är främst kustområdet som blev mest drabbat. Tittar man i statistiken så är det vanligt att inbrottstjuvar kör räder genom regioner och passerar länsgränser, enligt polis André Westberg.

I Västerbotten i orterna Norsjö, Robertsfors och Umeå, kom det fyra anmälningar om inbrott. I Piteå skedde tre inbrott där det framkom att i två av fallen låg villaägarna och sov under händelsen. Fönster var uppbrutna men det är oklart om tjuvarna hann få med sig något då de verkar ha förstått att någon var hemma.I något av fallen har fönster stått på vid gavel med brytmärken runt fönstret och altandörr samt entrédörr var sönderslagna. Även fritidshus i Härnösand hade påhälsning och det försvann bland annat en åkgräsklippare och en uppstoppad fågel.

Användbar information till polisen

Information om fordon eller personer som har rört sig i de aktuella områdena kan vara intressanta i utredningen. Det är bra med iakttagelser och ha för vana att notera registreringsnummer eller något annat som kan identifiera fordon som rör sig misstänksamt i bostadsområden. Var också extra uppmärksam på personer som uppträder misstänkt särskilt personer som inte normalt brukar röra sig i området. Anteckna gärna signalement och vilka tider som personer rört sig på platsen.

Vid misstanke om brott eller misstanke om förberedelse till brott kan man alltid tipsa via telefonnumret 114 14. Det går även att anmäla via internet genom polisens hemsida.

Ett brand och inbrottssäker kassaskåp eller värdeskåp är den bästa försäkringen mot att ha kvar familjens värdesaker efter ett inbrott. Det tar alldeles för lång tid att bryta upp t ex ett certifierad värdeskåp Grade 1, och den tiden har inte vanliga inbrottstjuvar!

Källa: http://norran.se/nyheter/blaljus-nyheter/pitea-brot-sig-in-i-hus-dar-de-boende-lag-och-sov-685181

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0