Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Tjuvar misslyckades med att bryta upp kassaskåp

Det betalar sig att ha ett kassaskåp som är svårt för tjuvar att ta sig in i. Detta fick personal och elever på Pilängsskolan i Landskrona erfara när okända gärningsmän under natten till måndagen den 15:e januari bröt sig in i skolan genom att krossa en ruta i entrédörren.

Tjuvarna har sedan fortsatt in i skolan där de tagit sönder en ruta till ett kontor och letat igenom ett flertal olika skåp och lådor för att hitta värdefulla saker att stjäla. Polisen fick in ett larm om inbrottet vid tretiden på natten och fann då de anlände till platsen att gärningsmännen också försökt ta sig in i ett kassaskåp genom att välta omkull det. Tjuvarna misslyckades dock då kassaskåpet helt enkelt var för stadigt för att bryta sig in i. Papper och värdesaker i kassaskåpet är därmed i säkert förvar hos sina rätta ägare.

Inga gärningsmän har ännu gripits för inbrottet på Pilängsskolan. Ett larm om ett inbrott på en annan skola i staden tidigare under natten gör dock att polisen inte utesluter att samma gärningsmän ligger bakom de båda inbrotten. Skolans elever och deras vårdnadshavare är informerade om incidenten.

Vad som stulits i inbrottet i Pilängsskolan i Landskrona är ännu oklart men utredningsarbetet hos polisen fortsätter. Klart är i alla fall att tjuvarna misslyckades med att komma in i kassaskåpet där skolans viktigaste föremål förvaras.

Då polisen har goda förhoppningar om att hitta DNA på platsen ser de positivt på att någon ansvarig ska kunna gripas för brottet. Polisen fortsätter att bevaka Landskronas skolor lite extra under de närmaste veckorna för att kunna ingripa vid försök till inbrott. Allmänheten ombeds nu att hålla ögon och öron öppna samt rapportera till polisen om de ser eller hör någon misstänkt aktivitet vid stadens skolor.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0