Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Dramatisk ökning av stulna vapenskåp

Skåne upplever just nu en dramatisk ökning av stulna vapenskåp och polisen talar om en tiodubbling av antalet rapporterade stölder under hösten. Tidigare har vapenskåp i huvudsak stulits av tjuvar som vill åt värdesaker som förvaras i skåpen men utvecklingen visar att det numera är främst vapen som stjäls.

Majoriteten av vapenskåpen som rapporterats som stulna har varit fastbultade och polisen råder nu allmänheten att bulta fast även vapenskåp som väger över 150 kilo. Anledningen till detta är att tjuvarna ofta har med sig utrustning som gör det enkelt att köra ut även tunga skåp till en väntande bil. I det stora antalet fall av stulna vapenskåp i Skåne har tjuvarna försökt bryta loss vapenskåpen med ett spett eller en kofot.

Polisen har konstaterat att tjuvarna i de aktuella inbrotten verkar vara väl medvetna om vilka bostäder som har vapen hemma. De har därför bland annat kontaktat Jägareförbundet för att försöka bilda sig en uppfattning om hur detta kan ha skett. Lina Andersson från polisen berättar att man har en teori kring orsaken men att man i nuläget inte vill gå ut med den offentligt. Inget av de stulna vapnen har ännu återfunnits i samband med andra brott och polisen utesluter inte att åtminstone en del av vapnen kan ha transporterats utomlands för att säljas.

Inbrotten har i huvudsak skett på kvällstid och fram till femtiden på morgonen. Det finns också vissa uppgifter som indikerar att tjuvarna oftast drar sig för att bryta sig in i hem där det finns larm. Polisen vill därför nu uppmuntra hemägare att hålla ögon och öron öppna och rapportera avvikelser de noterar i grannskapet.

Som vapenägare måste du ha dina vapen inlåsta i ett godkänt vapenskåp. För att vara på den säkra sidan bör du helst även bulta fast det ordentligt samt installera ett larm för att förhindra att tjuvar försöker stjäla det. Kolla in vårt sortiment av godkända vapenskåp som har säkerhetsklassningen SSF 3492.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0