Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Medlemmar i skytteklubbar kartlades för att kunna stjäla deras vapenskåp

Polisen i Stockholm utreder i dagsläget inbrott där medlemmar i olika skytteklubbar runt om i huvudstaden fått sina skjutvapen stulna. Tjuvarna har i samtliga fall forcerat ytterdörren till bostäderna och sedan tagit sig in, burit med sig hela vapenskåp ut till väntande fordon och åkt iväg. Ägarna har vid inbrotten inte varit hemma.

E-safe erbjuder ett stort antal skåp för förvaring av vapen för både privatpersoner och företag till förmånliga priser.

Gemensamt för inbrotten är att de som bor i hemmen är medlemmar i skytteklubbar i Stockholmsområdet. Polisen misstänker därför att det finns ett tydligt samband mellan inbrotten. En källa säger till media att tjuvarna tycks ha kartlagt medlemmar i skytteklubbarna och sedan systematiskt rånat deras hem då de själva inte varit hemma. Stölderna har skett i såväl lägenheter som i hus belägna i helt olika delar av Stockholm.

Målet med inbrotten tycks vara att få tillgång till ett stort antal vapen. Huruvida dessa sedan ska användas för att begå brott eller för att säljas på svarta marknaden är i nuläget oklart. En talesman för polisen meddelar dock att det blivit allt vanligare att vapen säljs på den svarta marknaden. Detta gör dem nämligen svårare att spåra då kriminella begår olika typer av vapenrelaterade brott.

Ingen har i dagens läge gripits för stölderna av skjutvapnen men vid det sista misstänkta försöket till stöld avbröts tjuvarna och flydde platsen. Polisen hoppas på att säkra DNA från den brottsplatsen men är mycket förtegna om utredningsarbetet.

Att försöka stjäla vapenskåp från privatpersoner är ett vanligt tillvägagångssätt för att få tillgång till vapen. Det är ofta välorganiserade brott där man arbetar tillsammans för att effektivt få tag på så många vapen som möjligt, utan alltför stora risker. Alla ägare av ett vapenskåp uppmuntras därför att bulta fast vapenskåpet där man förvarar sina vapen för att på så vis göra det svårare för en tjuv att få loss det.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0