Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Tjuvar använde vinkelslip för att såga upp kassaskåp

Under lördagsnatten utsattes två företagare i centrala Kalmar för ett inbrott. Det handlar om en matgrossist och en naprapat på Torsåsgatan i staden. Efter larm till polisen skickade man en bil till platsen där det upptäcktes att tjuvarna tagit sig in i fastigheten genom att bryta upp en dörr på baksidan av huset. Dörren är placerad utan någon större insyn och det finns i nuläget inget vittne som har sett något av själva inbrottet. Genom att ha ett kassaskåp som är stöldfördröjande så kan man öka chansen att inte gå miste om sina värdesaker.

Polisen rapporterar att tjuvarna först tycks ha tagit sig in till matgrossisten där de lokaliserade ett kassaskåp som de sedan sågade sig in i. Teknikerna tror att tjuvarna kan ha använt sig av en vinkelslip för att göra detta.  Ägarna till företaget var inte på plats vid tidpunkten för inbrottet men befann sig under följande dag på platsen för att inspektera vad som hade stulits och rapportera detta vidare till polisen.

Tjuvarna har efter inbrottet hos matgrossisten begett sig vidare in till naprapaten där de stulit ett kassaskrin innehållandes ett par tusenlappar. Polisen har talat med innehavaren av naprapatkliniken och kan konstatera att ingenting annat av värde misstänks ha stulits ifrån detta kontor.

Polisen arbetar just nu med att försöka säkra eventuella spår som tjuvarna kan ha lämnat efter sig på platsen. Tekniker finns på plats för att göra en ordentlig genomgång av de båda brottsplatserna och man hoppas på att få ett genombrott inom de närmaste dagarna. Polisen har i nuläget dock ingen misstänkt och har inte gripit någon för inbrotten.

Nu uppmanar man allmänheten att se över säkerhetsrutinerna kring sina kassaskåp. Obehöriga bör aldrig få möjlighet att komma i närheten av dem. Det är därför extra viktigt att man ser till att besökare till företaget inte kan få en uppfattning om vart man förvarar sitt kassaskåp.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0