Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Kassaskåp stals vid villainbrott i Hosjö

När en villaägare i Hosjö i Falu kommun kom hem till sitt hus på fredagskvällen upptäcktes det att det skett ett inbrott i villan. Ägaren ringde därför polisen som skickade en bil till platsen för att undersöka saken.

Villaägaren uppgav till polisen att inbrottet måste ha skett någon gång efter klockan tolv på fredagen eftersom det var då han lämnade hemmet senast. Polisen kunde snabbt konstatera att tjuven eller tjuvarna tagit sig in i huset genom en låst altandörr. Vad man använt för verktyg för att ta sig in är ännu oklart. Därefter har de systematiskt sökt igenom huset efter pengar och andra värdesaker.

Kolla in vårt stora sortiment av kassaskåp som exempelvis värdeskåp, säkerhetsskåp och dokumentskåp.

Bland de stulna sakerna finns ett kassaskåp som enligt ägaren till huset har innehållit värdesaker samt en del kontanter. Polisen har redan säkrat ett antal spår på brottsplatsen och hoppas kunna lösa brottet. En mer noggrann undersökning av villan och dess omgivning kommer att göras av polisens tekniker vid ett senare tillfälle, i hopp om att hitta ytterligare ledtrådar. Man hoppas även kunna säkra DNA-spår för att på så sätt knyta nya inbrott till det som skedde i Hosjö.

Polisen uppger att tjuvar ofta försöker ta med sig hela kassaskåp vid olika inbrott eftersom det helt enkelt går snabbare än att försöka bryta sig in i själva kassaskåpet på plats. Att bulta fast kassaskåpet är ett sätt att göra processen svårare för eventuella tjuvar.

I fallet i Hosjö har polisen ännu ingen misstänkt och man har heller inte gripit någon för brottet. Utredningen fortsätter med förhoppningen om att brottet ska lösas och att man ska gripa den skyldige.

Från polisens sida uppmuntrar man grannsamverkan där man hjälper varandra att hålla koll på respektive hus i området. All avvikande aktivitet bör alltid rapporteras till polisen så att de kan skicka ut en bil för att undersöka det hela närmare.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0