Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Nödvändigt med bra värdeskåp där många människor vistas

Mathildenborgs korttidsboende i Limhamn utanför Malmö har på senare tid drabbats av ett antal stölder. Flera boende i fastigheten har blivit bestulna på allt från kontanter till värdesaker. Ett par av stölderna har skett från de värdeskåp som finns i respektive rum, medan andra saker har försvunnit ifrån exempelvis handväskor.

Helen Martinsson, som är verksamhetschef i området, rapporterar att man polisanmält varje stöld och kommer att fortsätta polisanmäla eventuella framtida stölder. Hon säger att det är av högsta vikt att problemet löses eftersom de boende ska känna sig helt trygga med sin vistelse på Mathildenborg.

Boende på korttidsboendet informeras vid ankomsten alltid om att det finns värdeskåp att förvara sina värdesaker i. Varje skåp har en unik nyckel som endast tilldelas den boende. Dock har man som princip att även be de boende att i största möjliga mån lämna sina värdesaker hemma under tiden man befinner sig på Mathildenborg. Besökare bör alltid ha eventuella värdesaker under uppsikt för att inte riskera att bli av med något.

Eftersom många människor rör sig på boendet varje dag har man nu bestämt sig för att ta ytterligare steg för att arbeta förebyggande mot stölder av olika slag. Ledningen har klubbat igenom att man bland annat ska se över om värdeskåpen behöver uppdateras eller nyckelsystemet ändras för att öka säkerheten.

Mathildenborgs korttidsboende har i nuläget 57 vårdplatser fördelade på 3 våningar. Polisen har varit på platsen för att försöka säkra eventuella spår hos dem som drabbats av stölderna. Man ska också studera eventuella mönster som kan säga något mer om hur stölderna har gått till.

För närvarande finns inga misstänkta men man arbetar vidare för att försöka gripa någon som är skyldig till brotten. Under tiden ber man dem som rör sig på Mathildenborg att hålla ögon och öron öppna efter avvikande beteenden.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0