Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Kommunen tar krafttag mot stölder

Brukarna inom den kommunala äldreomsorgen i Skövde har länge varit drabbade av stölder och man har nu därför bestämt sig för att förbättra förvaringsmöjligheterna för de äldre. Planen är att inom den närmaste framtiden installera digitala värdeskåp som varje enskild brukare kan använda sig av.

Per Granath, som är sektorchef för vård och omsorg i kommunen, rapporterar att stölderna skett på ett antal olika sätt. Tyvärr är det vanligt att brukarna rapporterar att någon tagit ut pengar på deras bankomatkort.  Hur den som stulit kortet i dessa fall har fått tag på det är ännu oklart.

Polisen har rent historiskt sett ofta varit tvungna att lägga ned sina utredningar i avsaknad av bevis. Per Granath säger dock att man tyvärr misstänker att kommunanställd personal ligger bakom stölderna eftersom de i allmänhet har tillgång till brukarnas nycklar.

Genom att använda sig av värdeskåp med fingerprint-lås så minskar man risken med att nycklar hamnar på villovägar.

Som ett led i att förbättra brukarnas möjligheter att slippa stölder har Skövde kommun nu bestämt sig för att införa digitala värdeskåp på alla äldreboenden. Då dessa saknar nycklar anser man att det också minskar risken för att anställda på kommunen ska kunna ta sig in i en brukares värdeskåp.

Kommunen har som princip att alltid ersätta stölder som brukare råkar ut för även om man inte kunnat binda stölderna till specifika anställda. En noggrann genomgång av vad som stulits gör att man kan beräkna vilken ersättning varje brukare har rätt till. Detta är ett problem med flera dimensioner säger Per Granath, och vi försöker därför vara liberala med våran ersättning.

Polisen har undersökt samtliga brottsplatser ordentligt men teknikerna har ännu inte funnit några spår efter vem som kan ha genomfört stölderna. Man hoppas på att övervakningskameror kan var behjälpliga i jakten på tjuven eller tjuvarna som riktat in sig på att stjäla från äldre medborgare i Skövde kommun.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0