Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Bankfack ett minne blott med en växande marknad för värde- och kassaskåp

Den gamla tidens bankfack, där kunder kunde förvara sina värdesaker i speciella värdefack på banken, ser ut att bli ett minne blott på allt fler banker runt om i landet. Det finns helt enkelt inte en tillräcklig grund för att bankfacken ska bli kvar eftersom för få är villiga att betala för dem.

Handelsbanken i Hässleholm är en av de banker som nu stänger denna tjänst helt för sina kunder. Ansvariga på banken meddelar att detta sker då efterfrågan på tjänsten har minskat markant under de senaste åren. Det är med andra ord för kostsamt att fortsätta erbjuda tjänsten och samtidigt göra de uppdateringar som kan komma att krävas inom de närmaste åren. Flyttar banken exempelvis till nya lokaler behöver man också bygga ett nytt bankvalv med värdeskåp och detta tillåter inte ekonomin då nästan inga kunder vill betala för det.

En annan viktig faktor som påverkar det minskade intresset för bankfack är att allt fler kunder väljer att förvara aktiebrev och testamenten i elektronisk form. Framtiden ser ut att erbjuda än fler möjligheter att detta slag. Samtidigt har det också blivit allt vanligare att investera i ett eget kassa- eller värdeskåp hemma. Kunderna vill ha säker förvaring men samtidigt kunna få ut de dokument eller värdesaker de vill ha utan att för den skull behöva åka ned till banken för att hämta ut dem. Människor söker helt enkelt smidigare alternativ som både är säkra och sparar tid.

Samtliga svenska banker rapporterar nu att de förutspår en kraftig minskning av bankfack under de närmaste åren och att de därför planerar för en framtid helt utan denna tjänst. Målet då allt fler väljer att köpa egna värde- eller kassaskåp är att istället erbjuda andra tjänster som ligger mer i tiden för bankernas uppdrag.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0