Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Kvinna hittade kassaskåp i skogen och sökte själv reda på dess ägare

De flesta som hittar ett kassaskåp i skogen skulle med stor sannolikhet ringa polisen, men Nina Unkuri från Vallentuna bestämde sig istället för att själva hitta kassaskåpets ägare och returnera dess innehåll.

När Nina fann kassaskåpet under en promenad hade hon själv nyligen blivit av med registreringsplåtar till sin bil. Detta betydde att hon spenderat lång tid i kö hos polisen för att göra en anmälan. Med denna erfarenhet i bagaget hade hon inte lust att stå i regnet och vänta på att polisen skulle skicka ut en bil. Istället undersökte hon själv kassaskåpets innehåll som redan låg exponerat i det ösande regnet.

Bland bilder, dokument och fotonegativ fann hon registreringsbevis för bilar, en pärm märkt ”huset” och en mängd olika kvitton. Genom att torka av vattnet från dokumenten så gott det gick fick hon fram ett namn på en person som hon sedan sökte efter på nätet. Nina hittade ett namn på en person som bodde i Vallentuna, men jobbade som redovisningskonsult i stan, och när hon kontaktade henne för att fråga om hon blivit av med sitt kassaskåp uttryckte kvinnan att Nina hade ”räddat hennes liv”.

Ägarna informerade Nina om att det bland annat fanns extranycklar till huset och bilen i kassaskåpet. De hade kostat många tusen kronor att ersätta om inte Nina hade varit så handlingskraftig. Ägarna var mycket tacksamma över att få tillbaka sitt kassaskåp och framförallt de saker som de annars skulle ha förlorat. Det enda som fortfarande saknas är silver och en del smycken.

Då det blir allt vanligare att man försöker ta med sig kassaskåpen istället för att bryta upp dem på plats så är det viktigt att man bultar fast skåpen för att minska risken att man blir av med sina värdesaker.

Polisen har i nuläget inga spår efter dem som stal kassaskåpet och heller ingen misstänkt person. Man jobbar för att försöka säkra spår från tjuvgodset samt i huset de stals ifrån men tror tyvärr att regnet har spolat bort det mesta.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0