Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Säkerheten extra viktig vid medlemskap i skytteklubb

Metro rapporterar nu i en artikel hur kriminella gäng använde Google för att hitta adressuppgifter till medlemmar i olika skytteklubbar. Målet var att göra inbrott i hemmen för att stjäla deras vapen. Vid ett av de rapporterade inbrotten stals ett vapenskåp med elva vapen och ett av dessa användes sedan vid en dödsskjutning i Tensta utanför Stockholm.

Åtminstone en av de drabbade är en tävlingsskytt som är medlem i Roslagens pistolskyttar. Vid detta inbrott tog tjuvarna utöver vapnen även med sig ammunition som förvarades i hemmet. Polisens egen utredning visar att vapnen kunde lokaliseras av tjuvarna tack vare att de Googlat pistolskytteförbundets hemsida, där de kommit över resultatlistor med personuppgifter till över sjuttio medlemmar i olika skytteklubbar runt om i Sverige. Sedan har det inte varit särskilt svårt att hitta deras adresser, enligt information som Sveriges Radio har tagit del av.

Polisen är idag övertygade om att vapnen efter stölden såldes vidare till kriminella ligor. Dagen efter inbrottet i fallet med tävlingsskytten dog exempelvis en man i Tensta när ett skott avlossades vid en vapenaffär. Vapnet som då skulle säljas kom från det stulna vapenskåpet.

Mats Lindström, polisinspektör som utrett fallet, berättar att; ”det här vapnet hamnade i Tensta därför att en av dem som senare blev dömd för stölden hade åkt dit för att sälja det till den person som dog av skottskadan”. Även om man hittade en av de skyldiga i fallet med inbrottet hos tävlingsskytten så har inga andra vapen påträffats utöver det i Tensta.

Roslagens pistolskyttar har efter stölden valt att inte längre publicera resultatlistor på sin hemsida. Pistolskytteförbundet, med över 26 000 medlemmar, kommer dock fortsätta med resultatlistor som kan nås av alla.

Detta är ett fall där man kan konstatera att man som medlem i en skytteklubb bör vara extra uppmärksam och investera i riktigt bra vapenskåp samt säkerhet runt det, för att på så vis undvika de största riskerna.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0