Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Så ska du tänka när du köper vapenskåp

Att köpa ett vapenskåp är nödvändigt för alla som vill äga ett vapen för exempelvis jaktsyfte. Detta har att göra med att lagen tydligt säger att man då man har en vapenlicens måste kunna uppvisa att man förvarar vapnen på ett säkert sätt.

För den som inte tidigare ägt vapen finns det ett par saker som man kan tänka på för att göra rätt val för det vapen man själv äger samt de omständigheter man lever under. Tidningen Svensk Jakt rapporterar i en artikel om att man bör tänka igenom ett par saker för att göra rätt val.

För det första bör man försäkra sig om att man känner till alla lagar och regler som gäller vid förvaring av vapen. Detta kan man få information om från den butik som säljer vapnet men även via nätet och polisen. Det är alltid ens eget ansvar att se till att man kan reglerna.

Nästa steg är att fundera igenom vilken typ av vapenskåp man behöver. Har man många vapen, eller om man har för avsikt att i framtiden köpa fler vapen, så kan det vara smart att redan från början investera i ett skåp som kan hantera detta.

Sist men inte minst tipsar Svensk Jakt om att man bör fundera igenom vart man ska förvara sitt skåp för att uppnå största möjliga trygghet. Man bör ha en tydlig plan redan innan man beger dig till butiken för att inhandla sitt skåp.

Att förvara vapen på ett säkert sätt i ett godkänt vapenskåp är A&O för den som vill äga vapen. Gör man inte detta riskerar man att förlora sin licens eftersom kraven på att följa reglerna är höga. För allas säkerhet bör man alltså fundera igenom sitt val av vapenskåp samt vart man skall placera det noggrant.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0