Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Så kan vapenamnesti få bort illegala vapen

Problemet med illegala vapen som figurerar på den svarta marknaden är stort i dagens samhälle. Detta påverkar inte bara dem som på något sätt kommer i vägen för kriminella aktiviteter utan även laglydiga vapeninnehavare som upplever hur allt fler regler gör administrationen kring de vapen man äger mer omfattande.

I ett försök att komma till rätta med en del av problemet genomförde polisen nyligen en omfattande vapenamnesti där man utan att riskera påföljd kunde lämna in sitt eller någon annans illegala vapen till polisen. Under 88 dagar pågick projektet där den som ville lämna in ett vapen kunde göra detta på angivna polisstationer runt om i landet.

Vapnen lämnades i ett vapenskåp som låses med kombinationslås. När man kom till stationen med ett vapen behövde man inte legitimera sig. Allt man behövde göra var att gå in i ett väntrum där man sedan visades till vapenskåpet. Väl där placerade man bara vapnet i skåpet och var fri att gå därifrån.

Göran Holmgren, samordnare för vapenamnestin i Malmö berättar för Expressen om vad man ska tänka på om man vill lämna in sitt vapen under en vapenamnesti; ”det viktigaste är att man tömt sitt vapen, så att man inte har ammunition i det. Om man inte kan det så hjälper vi till. Och att man lämnar in vapnet till en polisstation. Man kan även lämna in ammunition och vapendelar. Men inte sprängmedel eller handgranater eller annat som kan explodera”.

Polisen genomför med jämna mellanrum dessa amnestier och i vapenskåpen finner man efteråt allt ifrån vapendelar till automatvapen. Enligt Göran Holmgren är man tacksamma för allt som kommer in eftersom det hjälper till att hålla samhället rent från illegala vapen och därmed också människor som vill använda dem för kriminella handlingar.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0