Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Försvarsanställd man döms för felaktig vapenförvaring samt avsaknad av licens för vapen hemma

En man som arbetar för försvarsmakten i Uppsala dömdes nyligen för att ha förvarat en skarpladdad pistol i en olåst portfölj på sitt tjänsterum. Vid närmare undersökningar av polisen fann man även att mannen var ägare till tre gevär som återfunnits i ett vapenskåp i hans hem, men som han saknade licens för.

Mannen är militär och nekar till brotten. Den skarpladdade pistolen på hans kontor kan han inte förklara utan säger att det enbart handlade om glömska. I hans försvar kan man också läsa att han ansökt om att få gevären han förvarade i hemmet pluggade. Mannen har vid ett flertal tillfällen dessutom försökt få ett besked från myndigheterna om när det kan komma att ske. Hans advokat har nu överklagat domen till hovrätten och vill bli friad från samtliga åtalspunkter. Vad utkomsten kommer att bli och om hovrätten tar upp fallet är ännu oklart.

Samtidigt överklagar även åklagaren i ärendet domen då han vill att mannen också ska dömas för innehav av fyra äldre jaktgevär som även de funnits i mannens bostad. Tingsrätten ansåg att man inte kunde döma mannen för detta brott eftersom det inte bevisats att mannen visste att de var funktionsdugliga och därför krävde tillstånd. Åklagaren vill se ett strängare straff för den försvarsanställde mannen, till stor del baserat på att han är militär och som anställd inom försvarsmakten borde vara väl förtegen med lagar och regler kring vapen av olika slag.

Polisen bekräftar att man har funnit ett antal viktiga spår i utredningen kring mannen. Hur och om hovrätten bestämmer sig för att ta ställning till dessa återstår att se.

Att förvara vapen enligt gällande lagar och regler är mycket viktigt. Är man osäker på något bör man alltid kontakta en vapenförsäljare eller polisen för att få information.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0