Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Därför bör du hantera kassaskåp med försiktighet

Två personer skulle nyligen flytta ett kassaskåp när de båda klämdes fast efter en olycka. Den ena har nu förts till sjukhus med ett benbrott. För den andra personen som var involverad i olyckan var situationen mer komplicerad då han satt fast under det och därför drog räddningsarbetet ut på tiden. Larmet kom in till polisen vid tolvtiden på dagen och man ryckte ut direkt.

Enligt rapporter till Expressen var båda medvetna och kontaktbara när räddningstjänsten anlände. Huruvida andra invärtes skador förekom än det uppenbara benbrottet var till att börja med inte klart men skulle komma att utredas grundligt av sjukvårdspersonal.

Själva olyckan skedde då två anställda vid ett leveransföretag skulle lämna ett kassaskåp av mycket tung karaktär till en lokal i Eskilstuna. Enligt information som Expressen mottagit handlar det om Systembolagets verksamhet i den centrala staden där man just nu håller på att byta lokal.

”Vad vi har förstått väger kassaskåpet 1400 kilo”, säger Emil Berggren, inre befäl för räddningstjänsten i Eskilstuna. Det handlar alltså om ett mycket tungt skåp som ska kunna hantera stora mängder kontanter och detta visar på vikten av att man alltid vidtar alla säkerhetsåtgärder när man ska frakta sådana skåp.

Ärendet utreds som en arbetsplatsolycka och man kunde vid en uppdatering från polisen konstatera att de båda männen var allvarligt skadade men förväntades klara sig efter tillbörlig vård på ett annat sjukhus i landet.

Kassaskåp av mycket tung karaktär används av många företag och organisationer runt om i landet eftersom det är ett tryggt sätt att hantera värdesaker och annat som har betydelse för en trygg verksamhet. Genom att ta väl genomtänkta och goda beslut när man flyttar ett sådant kassaskåp ökar man chansen för att man ska kunna undvika allvarliga olyckor.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0