Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Därför ska du alltid förvara vapenskåpet på rätt plats i hemmet

Under tisdagsmorgonen rapporterade en man i Valdemarsviks kommun att ett inbrott skett i hans bostad under natten. En eller flera gärningsmän hade brutit sig in genom en balkongdörr och burit bort ett vapenskåp som förvarats i rummet intill. Mannen informerade själv polisen om att han sovit tungt under hela förloppet och därför inte märkt någonting.

Vapenskåpet som stals innehöll enligt polisanmälan sex jaktvapen, kul- och hagelgevär, samt ammunition. Dessutom stals kontanter till ett värde av ett par tusen kronor – något som han hade kunnat bli undvika genom att ordentligt kassaskåp. När polisen kom till platsen startades en brottsplatsundersökning samt en utredning om grov stöld. Man skickade även ut något som heter ”zonlarm” vilket är rutin vid stölder av vapen. Detta betyder att larmet går ut till omkringliggande polisregioner, kustbevakningen, gränspolisen samt tullpolisen.

Mannen har inte själv gjort sig skyldig till någon form av brott eftersom han förvarat sina vapen enligt alla uppsatta föreskrifter. Dock visar det faktum att han förvarade vapenskåpet i ett rum bredvid balkongen på att man alltid tjänar på att välja platsen för vapenskåpet med omsorg. Hade han till exempel förvarat det i en garderob i sitt sovrum är risken mindre för att tjuvarna hade fått det med sig utan att samtidigt väcka honom och vara tvungna att avbryta inbrottet. Det är ju lättare för den som gör inbrott att få med sig ett vapenskåp om det helt enkelt står innanför dörren där man kommer in i bostaden.

Polisen arbetar i dagsläget med att hålla förhör samt säkra spår som kan ha lämnats på platsen. Föremålen som stulits har också lagts in i godsregistret så att vapnen kan spåras via sitt tillverkningsnummer om de dyker upp i något annat sammanhang. Man hoppas på att få ett genombrott i fallet snarast.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0