Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Öppna kassaskåp utan nyckel – är det möjligt?

En fråga som vi ofta får är ”hur gör man för att öppna ett kassaskåp utan nyckel?”. Om du också vill få svar på denna fråga har du hamnat helt rätt. I denna artikel tänkte vi nämligen reda ut alla frågetecken som rör borttappade kassaskåpsnycklar.

Borttappade nycklar – ett vanligt förekommande problem

 Borttappade kassaskåpsnycklar är tyvärr ett vanligt förekommande problem. Vanligtvis tappas de bort på grund av att det är många som har tillgång till och använder nycklarna, varpå någon slarvar bort dem. I andra fall kan det vara så att man har ärvt ett skåp eller också städar ur ett dödsbo där man inte hittar några nycklar till skåpet.

Går det att komma in i skåpet utan nyckel?

Har du råkat ut för någon av ovanstående scenarion, undrar du troligtvis om det går att komma in i skåpet i alla fall?

Om du äger ett klassat och certifierat kassaskåp kan det vara möjligt att beställa nya kopior av nycklarna. Vanligtvis krävs det dock att du har tillgång till det unika serienummer som finns på just de nycklar som är tillverkade för skåpet. Med andra ord finns det alltså inga ”universalnycklar” eller liknande att tillgå.

Har du däremot inte ett klassat och certifierat skåp är det oftast omöjligt att beställa några passande nycklar.

Finns det inga nycklar att tillgå kan du antingen kontakta en värdeförvaringstekniker som har möjlighet att ta sig in i kassaskåpet utan nyckel, alternativt försöka öppna det på egen hand. Hur du bör gå tillväga beror dels på hur inbrottssäkert skåpet är men också hur mycket det är värt.  I vissa fall är nämligen skåpets värde lägre än kostnaden för att anlita en värdeförvaringstekniker.

Om du är osäker på om det går att beställa nya nycklar till ditt skåp, är du välkommen att kontakta oss på E-safe. Använd vårt kontaktformulär, skicka ett mejl till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08 – 120 504 60 (OBS! Lunchstängt 12:00 – 13:00).

Så gör du för att undvika kostsamma kassaskåpsöppningar

Innan oturen är framme finns det som tur är några saker du kan göra för att undvika kostsamma kassaskåpsöppningar. Först och främst bör du hålla en god uppsikt över nycklarna och kontinuerligt kontrollera om någon har försvunnit. Inte minst det är många som har tillgång till dem.

Har du åtminstone en nyckel kvar kan du, som tidigare nämnts, beställa nya nycklar. Gör detta snarast möjligt!

Något annat du kan göra är att byta ut nyckellåset mot ett kodlås. På så sätt slipper du hålla koll på nycklarna och riskerar inte att bli utelåst. Hos oss på E-safe hittar du ett stort utbud av dokumentskåp, värdeskåp med brandskydd och andra typer av kassaskåp med elektroniskt kodlås.

 

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0