Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Så väljer du rätt dokumentskåp till kontoret

Med hjälp av ett brandsäkert dokumentskåp går du ett gediget skydd för såväl dokument som värdesäker. Men hur väljer man egentligen rätt skåp till kontoret? I denna artikel guidar vi dig igenom de olika alternativen, samt berättar mer om hur du ska tänka för att välja rätt dokumentskåp.

Fyra tips för att hitta ett passande dokumentskåp

 Det finns en hel uppsjö av skåp på marknaden. Att veta vilken utav dem man ska välja kan verka till synes omöjligt. För att hitta ett skåp som passar just ert företag och ert behov, rekommenderar vi dig att fundera på följande frågor:

  1. Vad ska förvaras i skåpet?

 Först och främst gäller det såklart att veta vad ni har ett behov av att förvara. Är det framförallt dokument eller kommer det också förvaras värdesaker eller datamedia som hårddiskar, USB-minnen och CD-skivor i skåpet?

Om det framförallt är dokument som ska förvaras i skåpet, lämpar sig ett traditionellt dokumentskåp alldeles utmärkt. Ska det däremot placeras värdesaker i skåpet rekommenderar vi dig istället att kika in våra brand- och inbrottssäkra värdeskåp.

Vet du med dig att hårddiskar, USB-minnen eller andra datamedia ska förvaras i skåpet, bör en datamediainsats placeras inuti dokumentskåpet. Detta eftersom datamedia tar skada vid betydligt lägre temperaturer än pappersdokument.

  1. Hur mycket ska förvaras i skåpet?

När du väl vet vad som ska förvaras i skåpet, är det dags att fundera på hur mycket som ska förvaras i det?

När det kommer till dokumentskåp så pratar man oftast om hur många pärmar som ryms i skåpet, i och med att det många gånger är dessa som ska förvaras på kontoret. Hos oss på E-safe hittar du dokumentskåp med plats för:

Vad gäller skåpets storlek så rekommenderar vi dig att alltid inhandla ett som är lite större än du initialt tänkt. Oftast tillkommer det nämligen pärmar och andra föremål. Du vill inte hamna i en situation där du blir tvungen att införskaffa ytterligare ett dokumentskåp, bara för att du till en början köpte ett som var för litet.

  1. Hur många ska ha tillgång till skåpet?

 När du väl har rett ut för vad och hur mycket som ska förvaras i skåpet, är det dags att fundera över hur många som ska ha tillgång till det?

Synonymt för skåp som placeras på en arbetsplats är att många ska ha tillgång till det. Något som kan göra det både svårt och riskabelt att hålla koll på nycklar. Är det flera personer som ska ha tillgång till dokumentskåpet, rekommenderar vi dig därför att köpa ett skåp med kodlås.

På så sätt slipper ni oroa er för nycklar som är på vift och potentiellt hamnar i fel händer. De flesta elektroniska kodlås har 2–3 koder, men det går också att köpa till lås som har såväl fler koder som loggfunktioner och tidsfördröjning.

Du hittar dessa under vår kategori nycklar & lås. Tveka inte på att ringa oss direkt på 08 – 120 504 60 för rådgivning kring elektroniska kodlås.

  1. Finns några krav från ert försäkringsbolag?

 I de allra flesta fall ställer försäkringsbolagen krav på dig som företag. Det krav som oftast ställs är att dokument eller andra föremål ska förvaras i ett skåp som är testat och certifierat. Kontrollera därför om ni har några sådana krav från ert försäkringsbolag!

Finns inga sådana krav går det bra att inhandla ett dokumentskåp utan brandskydd. Vi rekommenderar dig däremot att alltid skaffa ett klassat och certifierat skåp, oavsett om det finns några krav från ett försäkringsbolag. På så sätt kan du nämligen känna dig trygg med skåpets funktion ifall olyckan skulle vara framme.

Köp ditt dokumentskåp hos E-safe

 Vi hoppas att du nu har bättre förståelse för vilka olika typer av dokumentskåp som finns, samt hur du går tillväga för att hitta ett som passar just ert kontor.

Om du vill köpa ett skåp, kan du med fördel göra det hos oss på E-safe. Vi erbjuder ett av nätets största utbud av dokumentskåp. Vi kan dessutom hjälpa dig med inbärning.

Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe – vi guidar till en säker förvaringslösning baserat på dina behov!

Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60. Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

 

 

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0