Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Litet kassaskåp som är brandsäkert – en köpguide

Är du på jakt efter ett litet kassaskåp som är brandsäkert? Då har du hamnat helt rätt. I denna artikel tänkte vi nämligen tipsa om några av våra skåp som faller under denna kategori.

Men först – därför bör du använda ett brandsäkert skåp

Nu för tiden blir det allt ovanligare att man har kontanter och andra stöldbegärliga föremål hemma. Många äger däremot andra föremål som är ovärderliga. Föremål som har ett högt affektionsvärde. Det kan exempelvis handla om gamla familjefoton eller också betyg från skoltiden.

För att skydda foton, dokument, datamedia och andra liknande föremål mot såväl brand som inbrott, rekommenderar vi att du investerar i ett litet brandsäkert kassaskåp till hemmet. På så sätt kan du vara säker på att dina ovärderliga ting är i säkert förvar, samtidigt som du slipper betala dyra årsavgifter för ett bankfack.

Vilka typer av skåp ger ett gediget brandskydd?

Som du säkerligen har märkt finns det en hel uppsjö av skåp på marknaden. Allt ifrån säkerhetsskåp till dokument- och värdeskåp. Beroende på om du värdesätter ett högt inbrottsskydd eller brandskydd (eller både och), finns det olika skåp som är bäst lämpade.

Om du är på jakt efter ett skåp som ger dig ett gediget brandskydd, rekommenderar vi dig att kolla in följande skåptyper:

  • DokumentskåpEn typ av skåp som har ett testat och certifierat brandskydd och som är stöldfördröjande. Perfekt när du vill skydda viktiga dokument som bokföringsunderlag, avtal, betyg och foton.
  • DatamediaskåpEn typ av skåp som har ett testat och certifierat brandskydd för både dokument och datamedia, vilka är betydligt känsligare. Förutom att skydda dina viktiga dokument, skyddar dessa skåp även USB-minnen, CD- och DVD-skivor och liknande.
  • Värdeskåp med brandskyddEn typ av skåp som har ett testat och certifierat brand- och inbrottsskydd. Perfekt om du vill ha det bästa av båda världar och planerar att förvara föremål som både har ett högt penning- och affektionsvärde.

Tips på små kassaskåp som är brandsäkra

Nedan hittar du ett urval skåp som är små till storleken och som även har ett testat och certifierat brandskydd:

DS 36E

DS 36E är ett av våra minsta dokumentskåp. Den behändiga storleken gör att det lämpar sig utmärkt att förvara hemma. Skåpet är testat och certifierat enligt den nordiska normen NT Fire 017 60P, vilket innebär att dina viktiga dokument kommer att skyddas mot brand i 60 minuter.

Läs mer om och köp DS 36E.

DD 35S

Önskar du däremot att förvara även datamedia i ditt skåp, rekommenderar vi dig att kolla in DD 35S. Ett av våra minsta och mest populära datamediaskåp. Skåpet är testat och certifierat enligt ELT ”60 minuter”, vilket innebär att det skyddar dina dokument och datamedia i 60 minuter.

Utöver det gedigna brandskyddet är skåpet vattentätt och falltestat, vilket innebär att det klarar av brandsläckningen och inte öppnar sig vid fall från högre höjder. Exempelvis om skåpet står på övervåningen och faller ner i samband med brand.

Läs mer om och köp DD 35S.

Platina 20E

Platina 20E är ett värdeskåp med brandskydd. Något som innebär att det både har ett testat och certifierat brand- och inbrottsskydd. Perfekt om önskar säker förvaring av föremål som har ett högt penning- och affektionsvärde.

Skåpets inbrottsskydd är testat och certifierat enligt den europeiska normen EN 1143-1, Grade I. I skåpet rekommenderas det att man förvarar värdesaker för upp till 80,000 kronor. Brandskyddet är 60 minuter för papper med brandklassning EN 15659, 60P LFS 60 min.

Läs mer om och köp Platina 20E.

Köp ditt brandsäkra skåp hos E-safe

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilka skåptyper som ger dig ett testat och certifierat brandskydd.

Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe – vi guidar till en säker förvaringslösning baserat på dina behov!

Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60. Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0