Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Kassaskåp med nyckel- eller kodlås?

En av de allra vanligaste frågorna vi får är ”ska jag välja ett kassaskåp med nyckel- eller kodlås?”. I denna artikel tänkte vi därför ge svar på denna fråga och lista båda alternativens för- och nackdelar.

Fördelar med kassaskåp med nyckellås

En av de främsta fördelarna med nyckellås är att det är billigare än kodlås. Det är också den vanligaste anledningen till att folk väljer ett skåp med nyckel. Man vill helt enkelt inte betala 1000–2000 kronor extraför att få ett skåp med kodlås.

Det finns dem som upplever att det är enklare att hålla koll på en nyckel än att komma ihåg en fyr- eller sexsiffrig sifferkombination. Och då kan det såklart vara en fördel att välja ett skåp med nyckellås.

Nackdelar med kassaskåp med nyckellås

Att välja ett kassaskåp med nyckellås innebär däremot inte enbart fördelar, utan också en hel del nackdelar. Den främsta nackdelen är att du blir tvungen att släpa runt på en stor och otymplig nyckel, i och med att den aldrig ska lämnas hemma.

Eftersom du är tvungen att släpa runt på nyckeln är risken således stor att du tappar bort den. Eller i värsta fall – att den hamnar i fel händer.

Skulle du dessutom råka ut för ett inbrott, och tjuvarna hittar ditt skåp och ser att det låses upp med nyckel, vänder de oftast upp och ner på hela hemmet.

Fördelar med kassaskåp med kodlås

En av de främsta fördelarna med kodlås är att du slipper kånka runt på en stor och otymplig nyckel. Du slipper också problemet med tjuvar som vänder upp och ner på hela hemmet i jakt på nycklar.

Ytterligare en fördel är att du kan byta kod om du misstänker att någon obehörig kommit åt den. Självfallet går det också utmärkt att byta ut koden med jämna mellanrum för ökad säkerhet.

En annan fördel är att du kan ha flertalet personliga koder, om ni är flera familjemedlemmar som ska ha tillgång till skåpet. Utöver detta finns det lås med andra smarta funktioner som loggningsfunktions och tidsfördröjning mm.

Nackdelar med kassaskåp med kodlås

Den enda nackdelen som vi egentligen kan komma på med dessa lås, är att man kan glömma bort sin kod.

Avslutningsvis

Personligen anser vi att ett kassaskåp med kodlås alltid är att föredra. Ur ett säkerhetsperspektiv finns det ingenting som skiljer de två alternativen åt, i och med att såväl nyckel- som kodlås testas och certifieras.

Man skulle även kunna påstå att det sistnämnda alternativet är säkrare med tanke på du löper en stor risk att tappa bort dina nycklar. Utöver detta är kodlås mer bekvämt och praktiskt!

Köp ditt kassaskåp hos E-safe

Om du är på jakt efter ett nytt kassaskåp, kan du med fördel inhandla det hos oss på E-safe. Vi erbjuder ett av marknadens största utbud av värdeförvaringsenheter, dessutom till konkurrenskraftiga priser. Utöver detta har vi möjlighet att hjälpa dig med inbärning av skåpet.

Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe. Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60.

Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0