Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Hur öppnar man ett kassaskåp?

Hur nollställer man ett kassaskåp?

En ”nollställning” kan vara möjligt om skåpsdörren är öppet, dock är detta inte möjligt för alla skåpmodeller. Om däremot skåpsdörren är stängt och låst så blir lösningen än mer komplicerad. I värsta fall måste man borra upp skåpet, man kan i så fall komma åt innehållet men skåpet blir förstört.Vissa skåpmodeller kan man återställa efter uppbrytning genom låsbyte. Vi har värdeförvaringstekniker som kan hjälpa er med detta.

Kan man byta lås på ett kassaskåp?

Ja, det går att byta låset på de flesta kassaskåp. Det går t ex att byta nyckellåset på ett skåp till kodlås. Dock förutsätter låsbytet att man kan komma in i skåpet. Vi har värdeförvaringstekniker som kan hjälpa er med detta.

Kan inte öppna mitt kassaskåp?

Kontakta oss så kan våra värdeförvaringstekniker hjälpa dig med felsökning och öppning av ditt kassaskåp.

Kodlåset på mitt kassaskåp har slutat fungera, kan ni hjälpa mig?

I de flesta fall är det kodlåsets batterier som tagit slut, eller så är batterierna för svaga för att orka öppna skåpets låsmekanism. Börja med att byta ut batterierna mot nya alkaliska batterier av kändare märken som t ex Duracell eller Energizer.

Hur länge räcker batterierna i ett kassaskåp?

På de flesta kassaskåp brukar batterierna hålla ca 1–2 år lite beroende på hur mycket man öppnar och stänger skåpet, samt kvalitén på batterierna som använts.

Vad händer om batterierna tar slut på mitt kassaskåp?

Kodlåsen brukar signalera på olika sätt när det börjar bli dags att byta ut batteriet/batterierna. Men det gör inget om man missat detta, för det finns alltid en lösning för att byta ut batterierna, dvs. man blir aldrig utelåst pga. att man missat batteribytet. På de flesta kodlås sitter batteriet i knappsatsen på utsidan och kan enkelt bytas ut. På vissa kassaskåp sitter batterierna på insidan av skåpet och då brukade antingen finnas en nödöppningsnyckel eller batteriuttag på utsidan av skåpen för att ge tillfällig ström och öppna med koden.

Kan kodlås tappa koden om batterierna tar slut?

Nej, kodlåsen tappar aldrig koden även om den varit utan ström i många år. Detta på grund av att minnet för koden är mekaniskt och går inte på ström. Därmed finns det ingen risk att koden försvinner.

Vad händer om jag glömmer koden till mitt kassaskåp?

Ja tyvärr är det samma sak som att ta bort nycklarna till ett kassaskåp, då måste man tyvärr oftast bryta upp skåpet. Finns det risk att man glömmer bort koden kan man ha det uppskrivet på något säkert ställe som t ex mobilen, datorn eller ha det hos andra familjemedlemmar. Det bästa lösningen vore att försöka komma ihåg koden. Det går att testa sig fram med alla de möjliga koder som man kan tänka sig haft och skriva upp dessa på papper och prova sig fram. Man brukar ha 3 försök, därefter går kodlåset i baklås i 15–30 min, man får vänta ut den tiden och sen testa med 3 nya försök osv. Men lyckas man trots allt att inte komma fram till koden får man kontakta oss så kan våra värdeförvaringstekniker hjälpa er med att bryta upp skåpet, och i vissa fall byta ut kodlåset och återställa skåpet.

Hur byter jag kod till mitt kassaskåp?

Det brukar alltid följa med en manual till kodlåsen där man genom att följa några enkla steg byta koden.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0