Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Vilket vapenskåp ska man köpa?

Har du precis införskaffat dig en jägarlicens och är på jakt efter ett vapenskåp att förvara bössorna i? Eller tävlingsskjuter du kanske? Oavsett vilket så kan det vara svårt att navigera bland djungeln av vapenskåp. Vi tänkte därför guida dig igenom de olika alternativen och en gång för alla reda ut frågan ”vilket vapenskåp ska man köpa?”.

Så väljer du rätt vapenskåp

Att navigera bland det stora utbudet av vapenskåp kan kännas överväldigande. Något som i sin tur resulterar i att man har svårt att veta vilket skåp man ska köpa till sina bössor eller pistoler. Nedan delar vi därför med oss av våra bästa tips för att hitta rätt vapenskåp:

Se till att det är testat och certifierat

Det allra första du bör tänka på är att hitta ett skåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Alla vapen måste enligt svensk lag förvaras i ett skåp som är testat och certifierat.

För att lära dig mer om vad denna norm betyder, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vad innebär SSF 3492?”.

Fundera på hur många vapen som ska rymmas

Nästa steg är att börja fundera på hur många vapen som ska få plats i skåpet. Här är det såklart viktigt att ta din nuvarande vapensamling i åtanke, samtidigt som duokcså bör tänka på framtida inköp. Finns det någon chans att du investerar i fler bössor i framtiden?

Tänk också på att ammunitionen ska förvaras i skåpet. Tenderar du att köpa stora ammunitionspack, finns det alltså mindre plats för dina vapen. Vår rekommendation är därför att alltid välja ett skåp som är lite större än vad du först tänkt dig.

Finns det andra värdesaker att förvara i skåpet?

Det är däremot inte enbart vapen och ammunition som får plats i vapenskåpet. Tack vare det gedigna inbrottsskyddet kan du även förvara andra värdesaker som klockor, smycken, kontanter och viktiga dokument i skåpet.

Vanligtvis tenderar det att tillkomma mer saker allt eftersom man upptäcker hur praktiskt och säkert det känns att förvara sina värdesaker i ett kassaskåp. Det är också en av anledningarna till att vi alltid rekommenderar att man investerar i ett större skåp än man först tänkt sig.

Vill du slippa bulta fast skåpet?

Något som många efterfrågar är att slippa bulta fast sitt skåp i vägg eller golv. Fundera därför på om du också vill slippa detta eller också är tillfreds med att bulta fast det i antingen väggen eller golvet.

Om du vill slippa bulta fast ditt skåp, måste dess vikt överstiga 150 kg (exklusive vapen).

Fundera på om du vill ha nyckel- eller kodlås

Sist men inte minst bör du fundera på vilken typ av lås som skåpet ska ha. Nyckel- eller kodlås?

Vi rekommenderar att man väljer ett skåp med kodlås. På så sätt slipper du släpa runt på stora och otympliga nycklar (de ska aldrig förvaras i hemmet), vilka löper en stor risk att hamna i fel händer.

Skulle du få ett inbrott och tjuvarna ser att du har ett vapenskåp med nyckellås, vänder de oftast upp och ner på hela hemmet i hopp om att hitta nycklarna. Någonting som du slipper med ett kodlås.

Tips på vapenskåp i olika storlekar

Nu när du har bättre koll på vad du ska tänka på när du ska köpa ett vapenskåp, tänkte vi tips om tre prisvärda och högkvalitativa alternativ:

Vapenskåp Safir 8

Safir är ett högkvalitativt vapenskåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Skåpet är försett med en praktisk kolvringslåsning som även hjälper till att ingjuta en känsla av kvalitet.

Utöver detta är skåpet utrustat med nyckellås och rymmer upp till fem gevär. I och med att skåpets vikt understiger 150 kg måste det bultas fast i antingen golv eller vägg.

Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 8.

Vapenskåp Safir 10E

Om du önskar ett skåp som är snäppet större än Safir 8, kan vi varmt rekommendera dess storebror – Safir 10. Ett praktiskt och högkvalitativt skåp som har plats för upp till 10 vapen. Eftersom skåpet levereras med sidohyllor har den ett pipstöd för ”endast” 7 gevär.

Till skillnad från sin lillebror levereras däremot Safir 10 med ett lättanvänt högsäkerhetsklassat elektroniskt kodlås. Även detta skåp understiger däremot 150 kg och måste därför bultas fast.

Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 10E.

Vapenskåp Safir 16E

 

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om Safir 16E. Ett rymligt vapenskåp med plats för upp till 16 vapen. Precis som sin lillebror Safir 10 levereras denna modell med sidohyllor och har därför pipstöd för 9 vapen.

Även detta skåp levereras med ett lättanvänt högsäkerhetsklassat elektroniskt kodlås, samt en brandbox som ger brand- och vattensäker förvaring av dokument, datamedia och värdesaker. Dessutom väger skåpet mer än 150 kg och behöver därför inte bultas fast.

Läs mer om och köp vapenskåpet Safir 16E.

Köp ditt vapenskåp hos E-safe

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilket vapenskåp du ska köpa. Är du dessutom i färd med att inhandla ett skåp, kan du med fördel göra det hos oss på E-safe. Vi erbjuder ett av marknadens största utbud av godkända vapenskåp. Vi kan också hjälpa dig med inbärning.

Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe – vi guidar till rätt vapenskåp!

Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60. Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0