Inbärning Fri frakt Snabba leveranser Lägsta pris garanti Betala mot faktura Stort utbud

Tips på lämpliga kassaskåp för hemmabruk

I takt med att bankfacken ökat kraftigt i pris, är det allt fler privatpersoner som valt att investera i ett eget kassaskåp. Ett betydligt prisvärdare alternativ som gör att man kan förvara sina värdesaker på ett säkert sätt, samtidigt som man också kan använda smycken och liknande. Vi tänkte därför tipsa om åtta kassaskåp som är lämpliga för hemmabruk.

Dokumentskåp ES 36K

ES 36K är ett av våra minsta och mest prisvärda dokumentskåp. Skåpet har ett testat och certifierat brandskydd, vilket innebär att dina viktiga dokument och handlingar skyddas mot brand i 60 minuter.

Eftersom skåpet inte har något testat och certifierat inbrottsskydd räknas det som stöldfördröjande. Sammanfattningsvis lämpar sig ES 36K utmärkt för säker förvaring av pass, bankböcker, deklarationer, kontrakt, garantibevis, recept och liknande. Med andra ord en perfekt ersättare av ditt bankfack!

Läs mer om och köp dokumentskåpet ES 36K.

Dokumentskåp DS 36E

Detta dokumentskåp är likvärdigt det ovanstående. Det har samma storlek och samma testade och certifierade brandskydd. Enda skillnaden är att DS 36E är försett med ett kodlås istället för ett nyckellås. Något som gör att du slipper hålla koll på stora och otympliga nycklar.

Läs mer om och köp dokumentskåpet DS 36E.

Dokumentskåp DS 52E

Om du däremot behöver mer plats än de två ovanstående dokumentskåpen erbjuder, kan vi med fördel rekommendera dig att kolla in DS 52E. Ett lite större skåp som har en volym om 40 liter och som rymmer upp till 5 pärmar. Även detta skyddar dina viktiga dokument mot brand i 60 minuter.

Läs mer om och köp dokumentskåpet DS 52E.

Datamediaskåp DD 45S

DD 45S är ett så kallat datamediaskåpet. Något som innebär att det ger ett brandsäkert skydd till både papper och datamedia såsom USB-minnen, CD- och DVD-skivor. Dessa är nämligen betydligt känsligare än dokument.

Förutom att skåpet har ett testat och certifierat brandskydd för dokument och datamedia, är det också falltestat och vattentätt. Det står således emot fall från höga höjder och tål även brandsläckningen.

En annan fördel med DD 45S är den praktiska inredningen. Inuti skåpet återfinns ett dörrfack, en utdragbar hylla, nyckelkrokar samt belysning.

Läs mer om och köp datamediaskåpet DD 45S.

 Säkerhetsskåp SF 1000 paket

Har du ett behov av att förvara både dokument och värdesaker som datorer, smycken och liknande, kan du med fördel kolla in säkerhetsskåpet SF 1000. Ett skåp som är testat och certifierat enligt den svenska normen SSF 3492. Något som innebär att den har ett gediget inbrottsskydd.

För att du ska få en bättre förståelse för hur pass inbrottssäkert detta skåp är, så är det godkänt för förvaring av vapen. Därför kan dessa typer av skåp ibland kallas för vapenskåp. Du hittar mer information om certifieringen i vår tidigare artikel ”Vad innebär SSF 3492?”.

För att du även ska kunna förvara viktiga dokument i skåpet ingår brandboxen Sentry H0100, vilken ger brandsäker förvaring av dokument, datamedia, pengar, värdehandlingar, samlingar, foton och liknande.

Läs mer om och köp säkerhetsskåpet SF 1000.

Stöldskyddsskåp ST 670K

ST 670K är ett så kallat stöldskyddsskåp. En typ av skåp som både har ett certifierat brand- och inbrottsskydd. Perfekt för att skydda dokument och värdesaker mot brand och inbrott i hemmet!

Läs mer om och köp stöldskyddsskåpet ST 670K.

Värdeskåp Topaz 30E

Precis som ST 670K erbjuder Topaz 30E ett certifierat brand- och inbrottsskydd. Skillnaden är att inbrottsskyddet på detta skåp är ännu bättre. Värdeskåp är testade enligt den europeiska normen EN 1143–1 och ger det allra bästa inbrottsskyddet på marknaden.

Läs också: Värdeskåp – bäst i test

Topaz 30E är marknadens minsta och mest prisvärda värdeskåpet. Tack vare den föga höjden på 30 cm är skåpet väldigt lättplacerat och lätt att gömma undan i exempelvis garderoben. Perfekt för hemmabruk!

Läs mer om och köp värdeskåpet Topaz 30E.

Värdeskåp SP 65

Sist men inte minst skulle vi vilja tipsa om värdeskåpet SP 65. Ett rymligt och prisvärt skåp som har plats för upp till 10 st A4-pärmar. Precis som Topaz 30E ger detta skåp marknadens bästa inbrottsskydd. Det kan också kompletteras med brandboxen Sentry 500R för att ge säker förvaring av dokument och datamedia.

Läs mer om och köp SP 65.

Köp ditt kassaskåp hos E-safe

 Vi hoppas att du nu har hittat ett lämpligt kassaskåp för hemmabruk. Är du dessutom i färd med att köpa ett skåp, kan du med fördel göra det hos oss på E-safe. Vi erbjuder ett av nätets största utbud av kassaskåp. Vi kan dessutom hjälpa dig med inbärning.

Om du fortfarande är osäker eller också har några frågor, är du varmt välkommen att vända dig till oss på E-safe – vi guidar till en säker förvaringslösning baserat på dina behov!

Använd vårt kontaktformulär, skicka ett e-postmeddelande till info@esafe.se eller ring oss direkt på 08-120 504 60. Notera att både telefon- och butik håller lunchstängt mellan 12:00-13:00.

 

 

 

Dina varor

Din kundvagn är tom

    Totalt: 0